8). Η Samsung ανακοινώνει νέα μοντέλα τηλεοράσεων στις σειρές Neo QLED, Lifestyle και OLED

Η Samsung Electronics Ltd., παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη
σειρά τηλεοράσεων για το 2022 που περιλαμβάνει τη ναυαρχίδα της σειράς Neo QLED 8K, τις Lifestyle τηλεοράσεις της Samsung και φυσικά, τη νέα Samsung OLED. Με επίκεντρο τη φιλοσοφία «Οθόνες παντού, οθόνες για όλους», οι πιο πρόσφατες καινοτομίες οθόνης ενισχύουν την εμπειρία ψυχαγωγίας με μεγαλύτερο εύρος επιλογών στις τεχνολογίες αιχμής και το σχεδιασμό τους, ώστε οι θεατές να απολαμβάνουν τις εξατομικευμένες εμπειρίες που επιθυμούν.
«Στόχος της Samsung είναι να εμπνέει τους ανθρώπους να προσαρμόζουν την τεχνολογία ώστε να λειτουργεί συμπληρωματικά με όσα αγαπούν να κάνουν, τις επιλογές και τον τρόπο ζωής τους. Αυτή την προσαρμοσμένη εμπειρία, άλλωστε, αναζητά ο σημερινός θεατής περισσότερο από ποτέ. Φέτος, επαναπροσδιορίζουμε πραγματικά τον ρόλο της τηλεόρασης στο σπίτι με περισσότερες επιλογές πρωτοποριακών τεχνολογιών, χαρακτηριστικών και σχεδιασμού οθόνης», σημείωσε ο Craig Cunningham, Επικεφαλής TV/AV στη Samsung Electronics Europe. «Είτε επιθυμείτε η οθόνη σας να συνδυάζεται διακριτικά με τη διακόσμηση του σπιτιού σας, είτε να σας βυθίζει σε μια εκπληκτική κινηματογραφική εμπειρία 8K, είτε να παρέχει επιλογές πολλαπλής προβολής κατά την προπόνησή σας, υπάρχει μια οθόνη Samsung για εσάς». Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μοντέλα τηλεοράσεων της Samsung, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.samsung.com/.

2 8εμα

Ηλιακές καταιγίδες: Απειλή για τηλεπικοινωνίες και δορυφόρους

Οι ηλιακές καταιγίδες μπορούν να εμφανιστούν στον ουρανό ως εντυπωσιακό φαινόμενο, όπως είναι το πολικό σέλας. Για τη Γη είναι ακίνδυνες, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τις τεχνολογικές υποδομές. Πρόσφατα η SpaceX τουΈλον Μασκ έχασε από ηλιακή καταιγίδα περίπου 40 από τους δορυφόρους της. Οι ηλιακές καταιγίδες προκαλούνται από εκρήξεις στον ήλιο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το φαινόμενο των καταιγίδων θα ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια. Από τα τέλη του 2019 οι ειδικοί διαπιστώνουν έντονη δραστηριότητα στην επιφάνεια του ήλιου στο πλαίσιο ενός κύκλου χρονικής διάρκειας 11 ετών. Αναμένουν μάλιστα κορύφωση των καταιγίδων την περίοδο 2024-2026.