Διανύουμε την εβδομάδα του… μπακαλιάρου! Δοκιμάστε τη συνταγή που σας προτείνουμε και θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά…
Θα χρειαστούμε:
1 φιλέτο μπακαλιάρου φρέσκου
1 τμχ αντζούγια
1 τμχ κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 τμχ πιπεριά Φλωρίνης
50 ml ούζο
1 κ.γ. πελτέ
200 gr χυμό ντομάτας
Λίγη κάπαρη ξαλμυρισμένη
Φύλλα βασιλικό
Φύλλα μαϊντανού
Φέτα προαιρετικά
Ζωμό ψαριού
Ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό
Αλάτι
Πιπέρι
Πώς γίνεται:
Σωτάρουμε τα λαχανικά και τον πελτέ. Σβήνουμε με το ούζο, μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τον ζωμό. Σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε να μαγειρευτεί λίγο. Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο βασιλικό, την κάπαρη, το ξύσμα, τον χυμό από το λεμόνι και τη φέτα προαιρετικά.