7) REGINA – ΚΟΥΡΑΝΤΙΔΗΣ: Το μέλι ΚΥΨΕΛΗ ξεχώρισε στην EXPO Dubai

Η μεγαλύτερη έκθεση του πλανήτη, η EXPO, που γίνεται κάθε 5 χρόνια από το 1900, και σκοπό έχει να φέρει κοντά όλα τα κράτη του κόσμου, τα οποία εκθέτουν την κουλτούρα τους, την ιστορία και τον πολιτισμό τους, και σκοπό έχει να προωθήσουν τις διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις των ανθρώπων του πλανήτη μας, διενεργήθηκε με καθυστέρηση λόγω πανδημίας από τον Νοέμβριο του 2021 έως τέλος Μάρτιου
2022, στο Dubai.
Πρόκειται για ένα τεράστιο οικοδόμημα – complex κτιρίων που δημιουργήθηκε στο εμιράτο, στις παρυφές νοτίως του Dubai και στοίχισε πάνω από έξι δις ευρώ! Εκεί συμμετέχουν 192 κράτη σε διάφορους χώρους ή αυτόνομα κτίρια, που οι επισκέπτες μπορούν να δουν τι έχει να προσφέρει η κάθε χωρά. Φυσικά η Ελλάδα συμμετέχει με ένα καλαίσθητο περίπτερο σε αυτόνομο κτίριο, που ο επισκέπτης βλέπει και γνωρίζει την ιστορία της Ελλάδος αλλά και τις προοπτικές της στο μέλλον και πως οι ξένοι μπορούν να γνωρίσουν και να έρθουν κοντά στη χώρα μας έστω και μέσα από τις γεύσεις και αρώματα της πατρίδας μας.
Σημαντικό ρολό γι’ αυτό έπαιξε και η παρουσία του μελιού ΚΥΨΕΛΗ της REGINA- ΚΟΥΡΑΝΤΙΔΗΣ που επάξια εκπροσωπεί την ελληνική μελισσοκομία και έγινε πόλος θαυμασμού και πολύ καλών κριτικών από τους επισκέπτες, καθώς θεωρήθηκε το κορυφαίο προϊόν σε όλη την EXPO και δικαίως έκανε τους εργαζόμενους του χώρου να νιώθουν περήφανοι για τα προϊόντα της χώρας μας!
Στο επίσημο link της έκθεσης
https://www.expo2020dubai.com/en/understanding-expo/participants/country-
pavilions/greece που δίνει πληροφορίες της Ελλάδας, ξεχωρίζει το μέλι ΚΥΨΕΛΗ ως βασικό προϊόν που προωθεί την ελληνική παραγωγή, την ανάπτυξη αλλά και προώθηση αυτής στο διεθνές στερέωμα!

REGINA-ΚΟΥΡΑΝΤΙΔΗΣ: Η πρώτη ελληνική εταιρεία που συμμετείχε ποτέ σε διεθνή έκθεση

Η εταιρεία REGINA-ΚΟΥΡΑΝΤΙΔΗΣ είναι από τα μεγαλύτερα τυποποιητήρια μελιού της Ευρώπης, που από το 1958 με σχεδόν 5000τμ ιδιόκτητες εγκαταστάσεις σε χώρο 17 στρεμμάτων στη Βιομηχανική περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης, είναι ο βασικός διακινητής του ελληνικού μελιού, με εκατοντάδες συνεργαζόμενους Έλληνες μελισσοκόμους.
Στις περσινές πυρκαγιές του καλοκαιριού που έπληξαν σε μεγάλο βαθμό την ελληνική μελισσοκομία, ήταν η εταιρεία που συμπαραστάθηκε άμεσα σε όλους τους συνεργάτες της, προτιμώντας να καθυστερήσει για λίγους μήνες το επενδυτικό της πρόγραμμα 4 εκατομμυρίων ευρώ – που θα ολοκληρωθεί αρχές του 2023 αντί του τρέχοντος έτους. Ο μεγάλος εξαγωγικός της προσανατολισμός, καθώς ήταν η πρώτη ελληνική εταιρεία που συμμετείχε ποτέ σε διεθνή έκθεση, ενώ τα προϊόντα της έχουν περάσει στις δεκαετίες, από τον βασιλικό οίκο της Αγγλίας έως το καλύτερο ξενοδοχείο του πλανήτη το Burj al arab, από την πρώτη εξαγωγή ελληνικού προϊόντος στην Κίνα με το άνοιγμα των συνόρων έως το συγκλονιστικό βίντεο στη Λιβύη πριν τον εμφύλιο που ο κόσμος παίρνει το μέλι Κυψέλη πίσω από τη δημοσιογράφο από τα ράφια σούπερ μάρκετ πριν τους βομβαρδισμούς!