12).Ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους οι 25 Λέσχες Φιλίας στις γειτονιές της Αθήνας

Δύο χρόνια μετά την αναγκαστική διακοπή της λειτουργίας τους εξαιτίας της πανδημίας, οι 25 Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων ανοίγουν ξανά  τις πόρτες τους!

Οι Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων ανοίγουν με αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, προκειμένου να υποδεχθούν τα 3.600 μέλη τους -γυναίκες και άνδρες της τρίτης ηλικίας που κατοικούν στις περιοχές της Αθήνας. Οι φιλόξενοι αυτοί χώροι, που θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή (08.00 – 15.00), είναι πλήρως ανανεωμένοι και έτοιμοι να προσφέρουν ξανά τη ζεστασιά, τη χαρά και την ενέργεια στα μέλη τους, εντάσσοντας στην καθημερινότητά τους δημιουργικές δραστηριότητες: Αθλητικές, καλλιτεχνικές, εκμάθηση δεξιοτήτων (π.χ. ηλεκτρονικοί υπολογιστές) -παράλληλα με τη συμμετοχή τους σε εκδρομές, αλλά και σε ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης. Oι 25 Λέσχες Φιλίας έχουν κατανεμηθεί με γεωγραφικά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια σε όλη την έκταση του Δήμου.

Οι προϋποθέσεις για εγγραφή στις Λέσχες Φιλίας

Δυνατότητα εγγραφής στις Λέσχες, έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους και διαμένουν στη γειτονιά στην οποία έχει την έδρα της η εκάστοτε Λέσχη Φιλίας, χωρίς να είναι απαραίτητα Αθηναίοι δημότες. Στα δικαιολογητικά που καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι, περιλαμβάνονται η φωτοτυπία ταυτότητας και βιβλιαρίου υγείας (στο οποίο αναγράφεται ο ΑΜΚΑ), μία φωτογραφία, ένα αντίγραφο λογαριασμού ως απόδειξη της κατοικίας (π.χ. ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, εκκαθαριστικό Εφορίας), καθώς και μία ετήσια συνδρομή 5 ευρώ. Σημειώνεται ότι σε ένα ποσοστό 10% του συνολικού αριθμού των μελών κάθε Λέσχης γίνονται δεκτοί συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους.

info

Οι Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν να λειτουργούν το 1985 και γρήγορα εξελίχθηκαν σε «ζωντανά κύτταρα» για τις γειτονιές με τη συμμετοχή των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια -λόγω των συνθηκών- εξυπηρέτησαν και άλλους σημαντικούς σκοπούς. Είναι ενδεικτικό ότι την περίοδο της πανδημίας αποτέλεσαν κέντρα διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ κατά του COVID-19, ενώ τον τελευταίο μήνα συνέβαλλαν και στην προσπάθεια συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.