Μια μέρα στο εντυπωσιακό Μουσείο Ζωολογίας του ΕΚΠΑ!

Το Μουσείο Ζωολογίας του ΕΚΠΑ άνοιξε τις πόρτες του αυτό το Σαββατοκύριακο και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις χάρη στην πλούσια συλλογή του.

Την ευκαιρία να περιηγηθούν στα εκθέματα του Μουσείου Ζωολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν πολλοί επισκέπτες το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Το Μουσείο Ζωολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ζωή 160 περίπου ετών και η ιστορία του  αρχίζει σχεδόν μαζί με την ιστορία της Αθήνας ως πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους.

Τι περιλαμβάνουν οι συλλογές του Μουσείου

Στο Μουσείου Ζωολογίας του ΕΚΠΑ είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις συλλογές που περιλαμβάνουν περίπου 500 μικρά και μεγάλα θηλαστικά από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις υπόλοιπες ηπείρους. Επίσης, μία πλούσια ποικιλία 2.500 πτηνών, μεταξύ των οποίων όλα τα είδη της Ελλάδας, περισσότερα από 1.000 ερπετά, αμφίβια και ψάρια. Ακόμα, διαθέτει πολλά διαφορετικά εκθέματα εντόμων, μαλακίων, σπόγγων, κοραλιών κ.ο.κ. της χώρας μας και όχι μόνο!

Η ιστορία του Μουσείου

Η ιστορία του Μουσείου Ζωολογίας του ΕΚΠΑ ξεκίνησε το 1835 και είναι εντυπωσιακό ότι προηγήθηκε της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για το πρώτο και πληρέστερο μουσείο αυτού του είδους στην Ελλάδα. Το Μουσείο Ζωολογίας στεγάζεται πλέον στην πανεπιστημιούπολη σε μία έκταση 2.200 τετραγωνικών μέτρων. Εστιάζει στην έρευνα, την ενημέρωση του κοινού και τη διαφύλαξη της ελληνικής φυσικής κληρονομιάς.

info

Η είσοδος στο Μουσείο γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, για παιδιά 4 έως 17 ετών με αρνητικό σελφ τεστ, ενώ απαιτείται εισιτήριο 2 ευρώ από το οποίο εξαιρούνται φοιτητές και ΑμεΑ. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, με ένα smart phone ή tablet και ακουστικά, υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε επιπλέον οπτικές ή ακουστικές πληροφορίες. Περισσότερες πληροφορίες και χάρτης στην ιστοσελίδα του Μουσείου: https://zoolmuseum.biol.uoa.gr/.

Tης Βένιας Αντωνίου