C’est… Parfait!

Γιάννης και Κωνσταντίνος Σαπουνάκης

 

 

H εταιρεία Parfait  www.parfait.gr ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1981 στις Σέρρες. Μία από τις δραστηριότητες της εδώ και 30 χρόνια είναι η τροφοδοσία με παραδοσιακά προϊόντα – που έχουν βραβευτεί για την ποιότητά τους, όπως λουκούμια, ακανές, κουραμπιές κ.α.- στα Duty Free Shops σε όλη την Ελλάδα σε αεροδρόμια, λιμάνια και μεθοριακούς σταθμούς. O Γιάννης και ο Κωνσταντίνος Σαπουνάκης, η νέα γενιά της Parfait, παραχώρησαν συνέντευξη στο Say Yes to the Press.

Ποια είναι η φιλοσοφία της Parfait και ποια η ταυτότητα των προϊόντων της;

ΚΣ: Μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων θέλαμε να ασχοληθούμε με κάτι πιο ‘φρέσκο’, που να ακολουθεί τις νέες τάσεις της εποχής μας. Γι’ αυτό προχωρήσαμε στην παραγωγή snack δεδομένου πως τα snack εξαιτίας της απαιτητικής καθημερινότητας όλων μας, αποτελούν το ενδιάμεσο γεύμα μας και μπορούμε να τα έχουμε μαζί μας όπου και να είμαστε!
Θέλαμε όμως τα δικά μας snack να είναι διαφορετικά! Γευστικά, θρεπτικά και ασφαλώς ποιοτικά! Γι’ αυτό καταλήξαμε στο φιστικοβούτυρο. Το φιστικοβούτυρο όπως όλοι γνωρίζουμε είναι superfood, διαθέτει συστατικά πολύ ευεργετικά για τον
οργανισμό μας και την υγεία μας, όπως πρωτεΐνες, καλή χοληστερόλη και φυτικές ίνες. Η σοκολάτα επίσης δίνει ενέργεια, είναι τονωτική και αποτελεί πλούσια πηγή ζωτικότητας για τον οργανισμό. Έτσι, αξιοποιώντας τα παραπάνω δεδομένα δημιουργήσαμε τη σειρά Riddle snacks που έχει ως βάση το φιστικοβούτυρο σε συνδυασμό με γκοφρέτα και σοκολάτα. Αυτή τη στιγμή στην αγορά διατίθενται σε τέσσερις προτάσεις. Εννοείται βέβαια πως θα ακολουθήσουν και άλλες, καθώς υπάρχουν πολλές ιδέες! Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη, τα Riddle έχουν αγαπηθεί από το καταναλωτικό κοινό σε σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί και μας ενθαρρύνει για την συνέχεια.
Ολοκληρώνοντας, όσον αφορά τη φιλοσοφία της εταιρείας μας ήταν, είναι και θα είναι η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και ο κύριος στόχος μας είναι να προσφέρουμε στο καταναλωτικό κοινό γεύσεις πρωτοποριακές και ξεχωριστές.

Τα προϊόντα σας έχουν διακριθεί πολλές φορές σε διεθνείς εκθέσεις και διαγωνισμούς. Θα ήθελα να σταθούμε στην πρόσφατη διάκριση του Riddle Peanut butter wafer.
ΓΣ: Η βράβευση προέκυψε από τη συμμετοχή μας στα Specialist Awards 2021 όταν τα Riddle snacks διακρίθηκαν ανάμεσα σε 880 προϊόντα! Η αξιολόγηση έγινε από έμπειρους γευσιγνώστες καθηγητές, ερευνητές, σεφ, δημοσιογράφους και θεωρητικούς γεύσης με στόχο την ανάδειξη των Εκλεκτότερων Ελληνικών Προϊόντων. Τα Riddle απέσπασαν σχόλια που πραγματικά μας έκαναν περήφανους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη διάκριση γιατί το φιστικοβούτυρο είναι ένα προϊόν που αγαπάμε πολύ. Με τη μορφή snack καταφέραμε να το εντάξουμε στην καθημερινότητα των ανθρώπων που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό από τα κλασικά snack με πραλίνες φουντουκιού που κατακλύζουν την αγορά και αναζητούν ξεχωριστά προϊόντα. Μ’ αυτόν τον τρόπο συνδυάζουν γεύση, απόλαυση και υγιεινή διατροφή.

Τα snack της σειράς Riddle έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα συστατικά της επιτυχίας τους;

ΚΣ: Τα Riddle είναι snack που περιέχουν φιστικοβούτυρο περιεκτικότητας 95% σε καρπό και σε συνδυασμό με τραγανή γκοφρέτα και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος, έχουν σαν αποτέλεσμα μία εξαιρετικά βελούδινη και ισορροπημένη γεύση. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, πολύ γευστικά και έτοιμα να γίνουν η αγαπημένη μας καθημερινή συνήθεια! Το φιστικοβούτυρο είναι ένα νέο προϊόν στην Ελληνική αγορά, είναι super food και τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στη διατροφή μας καθώς δίνει δύναμη και ενέργεια. Με τα Riddle μπορούμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη του κάθε στιγμή της ημέρας κάνοντας ένα διάλλειμα από την απαιτητική καθημερινότητά μας! Είναι το pit stop snack μας!

Η Parfait έχει πλούσια εξαγωγική δραστηριότητα. Σε ποιες χώρες μπορεί κανείς να βρει τα προϊόντα σας;
ΓΣ: Η συμμετοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις, μας έδωσε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να κάνουμε γνωστά τα Riddle στο εξωτερικό και ήδη τα προϊόντα μας βρίσκονται σε χώρες όπως Αμερική, Ρωσία, Γερμανία, Βουλγαρία, Κύπρος, Μάλτα, Μπαχρέιν, ενώ ήδη έχουμε κλείσει συμφωνίες με Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία. Η αλήθεια είναι πως παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον γιατί γενικότερα δεν υπάρχουν πολλές παρόμοιες προτάσεις.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας;
ΚΣ: Οι στόχοι μας είναι η ισχυροποίηση της θέσης μας στην εγχώρια αγορά, η αύξηση των εξαγωγών, η ενίσχυση της σειράς Riddle με περισσότερους συνδυασμούς και γενικότερα η δημιουργία νέων ξεχωριστών και ποιοτικών snack που θα είναι πλούσια σε γεύση και σίγουρα δεν θα έχουν σχέση με αυτά που ήδη ξέρουμε!