14).Επετειακή Λέσχη Ανάγνωσης με βιβλία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Μια νέα διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης ξεκινούν από τον Απρίλιο οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Από τις 18 Απριλίου και κάθε μήνα για ολόκληρο το 2022, συγγραφείς των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συζητούν με τους αναγνώστες βιβλία τους ιστορικά, που αποτυπώνουν τα γεγονότα που προηγήθηκαν και όσα τραγικά ακολούθησαν της Μικρασιατικής Καταστροφής, καθώς και λογοτεχνικά με φόντο τις αλησμόνητες πατρίδες και τη σκοτεινή αυτή περίοδο της Ιστορίας μας.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Zoom με ελεύθερη συμμετοχή, δίνοντας την ευκαιρία σε αναγνώστες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο να τις παρακολουθήσουν.
Τη λέσχη συντονίζει ο ιστορικός και Διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών Στέφανος Καβαλλιεράκης. Στην πρώτη συνάντηση, τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022, στις 7 μ.μ., θα “συναντήσουμε” τους συγγραφείς Θωμά Κοροβίνη και Σάκη Σερέφα, για να συζητήσουμε για τα βιβλία τους Σμύρνη: Περίκαλλη και χιλιοτραγουδισμένη, μια ανθολογία για τη λογοτεχνία με φόντο τη Σμύρνη ανά τους αιώνες, και Άνθρωπος Μαρίκα, μια νουβέλα που ακολουθεί το νήμα της ζωής της μεγάλης ρεμπέτισσας Μαρίκας Νίνου, από τη γέννησή της πάνω στο πλοίο της προσφυγιάς μέχρι την απόλυτη καταξίωση και τον θάνατό της. Mπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο e-mail: events@metaixmio.gr με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail) για να σας σταλεί ο απαραίτητος σύνδεσμος (link), προκειμένου να συνδεθείτε την ημέρα και την ώρα της συνάντησης.

2 8εμα

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» – τελευταίες παραστάσεις

Η «ΘΕΑΜΑ ΑΚΡΟΠΟΛ» παρουσιάζει τον «ΚΟΥΡΕΑ ΤΗΣ
ΣΕΒΙΛΛΗΣ» του Μπομαρσέ, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, σε
σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου, στο θέατρο Ακροπόλ. Μετά τα συνεχόμενα sold out, η παράσταση της χρονιάς συνεχίζεται για λίγες ακόμη τελευταίες παραστάσεις, μέχρι τις 17/4/2022, στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ. Αμέσως μετά το Πάσχα, στις 26/4/2022, η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής. Στον ρόλο του Ντοτόρε Μπαρτόλο ο Φάνης Μουρατίδης. Ο δεκαεπταμελής θίασος αποτελείται από ταλαντούχους ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, μουσικούς καθώς και ζωντανή ορχήστρα.