Οι πρώτες μου 100 λέξεις: Στην πόλη

Ένα όμορφο βιβλίο για την πόλη, για να πλουτίσουν τα μικρά παιδιά το λεξιλόγιό τους. Περισσότερες από 100 λέξεις, που παρουσιάζονται μέσα από τις ενότητες: Στον δρόμο, στον σταθμό, στον ζωολογικό κήπο, στο σουπερμάρκετ, στο μουσείο, στην πισίνα, στο εστιατόριο. Με ευχάριστη εικονογράφηση και παραθυράκια. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

 

2 ΘΕΜΑ

Ολοήμερο πασχαλινό εργαστήρι στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Το ολοήμερο πασχαλινό πρόγραμμα υλοποιείται από τις 8:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα.

Πέμπτη 28 Απριλίου
Πειραματιζόμαστε με τους μαγνήτες και δημιουργούμε μια μαγνητική σκηνή θέατρο. Ανακατεύουμε, ζυμώνουμε και φτιάχνουμε ένα γλυκό με χρώματα της άνοιξης.

Παρασκευή 29 Απριλίου
Δημιουργούμε βραχιόλια της άνοιξης και μαγνητάκια για το ψυγείο με ανοιξιάτικο θέμα. Παίζουμε, πειραματιζόμαστε με το νερό και δημιουργούμε το πιο μικρό σιντριβάνι.

Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα διεπιστημονικής μελέτης του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και υλοποιείται από ερμηνευτές- ειδικά καταρτισμένους στη μουσειακή εκπαίδευση.

Για παιδιά 6-12 ετών. Ημερήσια οικονομική συμμετοχή: 20€ για κάθε παιδί, 18€ για αδέλφια & 15€ για συμμετοχή παραπάνω της 1 ημέρας & για άνεργους. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3312995.