Σήμερα είναι η Cheese Fondue Day και θα φτιάξουμε αυτό το παραδοσιακό ελβετικό έδεσμα ακολουθώντας μία απλή συνταγή!
Θα χρειαστούμε:
1,5 κούπα λευκό κρασί (ξηρό)
2 κύπελλα ελβετικό τυρί
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. αλεύρι
λίγο πιπέρι
Πώς γίνεται:
Ζεσταίνουμε το κρασί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για να λιώσει το τυρί. Αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο νερό. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μίγμα.
Τip
Tα νάτσος, οι πίκλες και οι βραστές πατάτες με τη φλούδα τους είναι ιδανικά συνοδευτικά.
info
Πρώτη γραπτή αναφορά στο fondue βρίσκουμε σε ελβετικό βιβλίο του 1699 με την ονομασία: «Πώς να μαγειρέψετε το τυρί με κρασί». Η αρχική συνταγή μοιάζει πολύ με τη σημερινή. Το παρασκεύαζαν με τυρί, κρασί και το συνόδευαν με μπουκιές από μπαγιάτικο ψωμί, τις οποίες βουτούσαν μέσα στο λιωμένο τυρί. Ο όρος fondue προέρχεται από τη γαλλική γλώσσα και σημαίνει «λιωμένη».