Το Ζeffirino, το ιστορικό εστιατόριο της Γένοβας, στο Zaffron Resort στη Σαντορίνη

Radisson Santorini

Ο Όμιλος Fais φέρνει στη Σαντορίνη το ιστορικό Zeffirino, το εστιατόριο που προτιμούσαν και προτιμάνε οι Πάπες της Ρώμης αλλά και η Σοφία Λόρεν, ο Έρος Ραμαζότι και επιλεγμένοι αστέρες του διεθνούς στερεώματος. Το Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντορίνη, με συνέπεια στο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που δεσμεύεται να προσφέρει στους επισκέπτες του, φιλοξενεί στον χώρο του έναν γαστρονομικό θρύλο: το όνομα Belloni. Για την οικογένεια του Zeffirino, η συνταγή του Γενοβέζικου Pesto είναι η «ναυαρχίδα» της γαστρονομικής ιταλικής κουλτούρας της. Χωρίς αμφιβολία η οικογένεια Belloni έχει αξιοποιήσει και προωθήσει το Γενοβέζικο pesto διεθνώς και για αυτό της έχει απονεμηθεί ο τίτλος του «Πρεσβευτή της Ιταλικής κουζίνας» στον κόσμο.
Η συνεργασία αυτή όχι απλά φέρνει στη Σαντορίνη το πρώτο αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο για το νησί, αλλά το κάνει με έναν από τους κορυφαίους πρεσβευτές της μεσογειακής κουζίνας. Η συνταγή της επιτυχίας του, απλή: τα σωστά υλικά, αποκλειστικά χειροποίητα ζυμαρικά, και η περίφημη σάλτσα pesto Genovese, με την
ξεχωριστή (και άκρως μυστική) συνταγή της. Στην κυκλαδίτικη εκδοχή του, το Zeffirino αποκαλύπτει στον επισκέπτη του την αυθεντική πλευρά της ιταλικής γαστρονομίας με μία εσάνς Σαντορίνης, συνδυάζοντας παραδοσιακές συνταγές με τοπικά υλικά.

2 δελτίο

Το fashion show της Ιrene Angelopoulos στους κήπους του Ζαππείου Μεγάρου

λεζάντα:

Λάκης Γαβαλάς, Αλεξάνδρα Παναγιώταρου, Irene Angelopoulos, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Dr. Αριστομένης Γιαννόπουλος, Τόνια Φουσέκη

Με την ευγενική υποστήριξη του AG Plastic Surgery – Dr. Αριστομένης Γιαννόπουλος, η βραβευμένη σχεδιάστρια μόδας Ιrene Angelopoulos, παρουσίασε στον εντυπωσιακό χώρο των κήπων του Ζαππείου Μεγάρου τη νέα της haute couture συλλογή “Road – Tripping to Freedom” S/S 2022. Πλήθος επωνύμων, φίλων της σχεδιάστριας και εκπροσώπων του Αθηναϊκού fashion crowd την τίμησαν με την παρουσία τους στην Ελληνική Εβδομάδα Μόδας – AXDW και παρακολούθησαν την πιο λαμπερή collection, από φορέματα και σύνολα υψηλής ραπτικής. Το fashion show άνοιξε ο γνωστός χορογράφος Τάσος Ξιαρχό ντύνοντας μοναδικά το εντυπωσιακό catwalk. Η καινούργια συλλογή είναι εμπνευσμένη από την ιδέα της ελευθερίας. Με χρώματα έντονα, ζωηρά που είναι και οι απόλυτες τάσεις της σεζόν θα δούμε και τις δύο συλλογές της σχεδιάστριας. Ξεκινώντας με τα χειροποίητα υφάσματα που ζωγραφίζει η ίδια η Irene Angelopoulos στο χέρι και μετά τυπώνονται σε πανιά, όλα ελληνικής παραγωγής, από την pret a porter σειρά της με αέρινα φορέματα, δροσερούς συνδυασμούς και αποκαλυπτικά cut-outs που θα μας κάνουν να νοσταλγήσουμε το δροσερό αεράκι ενός καλοκαιρινού ηλιοβασιλέματος.