Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!

Είναι οκ να θέλεις να σταματήσεις να κυνηγάς τα όνειρά σου; Ναι, είναι απολύτως φυσιολογικό καθώς το «κυνηγήστε τα όνειρά σας» δεν είναι επιτακτική ανάγκη.

Οι περισσότεροι από μας μεγαλώσαμε με την πεποίθηση ότι, αν θέλεις κάτι, δεν πρέπει να σταματήσεις με τίποτα μέχρι να το αποκτήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο τρόπος ζωής δεν είναι κατάλληλος για όλους, ειδικά για κάποιον με κυμαινόμενες ψυχικές αντοχές.

Αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπεις τα όνειρά σου ή ότι αν παλέψεις σκληρά δεν μπορείς να τα πραγματοποιήσεις.

Σημαίνει απλώς ότι δεν πιέζω άλλο τον εαυτό μου για να τα πετύχω. Σημαίνει ότι αν η ζωή πάρει άλλη τροπή ή αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδίαζα, είναι απολύτως εντάξει.

Εάν κάτι προορίζεται για εσάς, θα έρθει φυσικά.

Εάν πρέπει να δώσεις το 110% των πόρων σου για μια δουλειά που πραγματικά θέλεις, ίσως η δουλειά είναι πιο κατάλληλη για κάποιον που πρέπει να δώσει μόνο το 70% ή το 80% του για να πετύχει το ίδιο πράγμα. Αυτό το άτομο έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντί σου, όμως αν κοιτάξεις γύρω σου, ίσως βρεις κάτι άλλο που απαιτεί μόνο το 80% για να το πετύχεις, με αποτέλεσμα να νιώσεις μεγαλύτερη αίσθηση ικανοποίησης.

Όλοι έχουμε τα όριά μας. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουμε να πιέσουμε τον εαυτό μας στα όρια και πέρα ​​από αυτά για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε να είμαστε. Δεν είναι λάθος, αλλά έχει κόστος. Τις περισσότερες φορές, είναι ένα κόστος για την υγεία και την ευημερία κάποιου. Εάν μια συγκεκριμένη ενασχόληση μειώνει τη σωματική και ψυχική μας υγεία, είναι απίθανο να είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα.

Tip of the Day: Αν δεν κατακτήσεις τα όνειρά σου, δεν πειράζει. Κάθε φορά μπορείς να βρίσκεις και να θέτεις νέους στόχους. Τα όνειρά μας πρέπει να μας ευχαριστούν και να μας γεμίζουν χαρά όταν τα σκεφτόμαστε. Όταν τα όνειρά μας γίνονται εφιάλτες τότε καλύτερα να τα αφήνουμε να φεύγουν. Σκέψου τα όνειρά σου σαν ένα μπουκέτο μπαλόνια. Ό,τι δε σου αρέσει μπορείς να κόβεις το σχοινάκι που ενώνεστε και να το αφήνεις να πετάει ψηλά και μακριά. Έτσι στο χέρι σου σύντομα θα μείνει αυτό που πραγματικά επιθυμείς και θέλεις να κατακτήσεις…