H Eλλάδα είναι στη μόδα!

Η Ελλάδα αποτελεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για κάθε μορφή τέχνης…

Η νέα συλλογή του Christian Louboutin εμπνέεται και παράλληλα εξυμνεί την ελληνική παράδοση, τα “χρώματά μας”, τις ομορφιές των Κυκλάδων και της Αθήνας. Αυτή τη σεζόν η “Greekaba” μέσα από ταξιδιωτικές περιπέτειες στη γη και τη θάλασσα της Ελλάδας μας χαρίζει εντυπωσιακά πολύχρωμα και περίτεχνα σχέδια.

Η συλλογή Greekaba περιλαμβάνει μία σειρά από αξεσουάρ όπως μπότες, ψηλοτάκουνα πέδιλα, εσπαντρίγιες, τσάντες και loafers, που έχουν δημιουργηθεί με βάση την κουλτούρα της χώρας μας, με σεβασμό στη δεξιοτεχνία και τις τεχνικές των Ελλήνων δημιουργών.

Για τη νέα του καμπάνια ο Christian Louboutin συνεργάστηκε με τον Έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κακανιά, που είναι ο “πατέρας” της “Κυρίας Τεπενδρή”, του φανταστικού χαρακτήρα που για αρκετά χρόνια είχε τον δικό της χώρο στην εφημερίδα “The New York Times”. Η “Κυρία Τεπενδρή” και το αγαπημένο σκυλάκι της, ο Pepe ταξίδεψαν μαζί με τον Christian Louboutin μέσα από τις εικονογραφήσεις του Κωνσταντίνου Κακανιά στην Αθήνα και τις Κυκλάδες.

Το Αιγαίο στη… Βαλένθια!

Η Ελλάδα βρίσκεται παντού, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ομορφαίνοντάς τον. Αυτό συνέβη και με το “Egeo”, ένα ελληνικό σουβλατζίδικο στη Βαλένθια της Ισπανίας. Ο σχεδιασμός του χαρακτηρίζεται από τη λευκή και μπλε χρωματική παλέτα, ενώ σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η ελληνική αρχιτεκτονική μέσα από σύγχρονες ερμηνείες φθαρμένων αρχαίων κιόνων. Το έργο της Masquespacio, που υπογράφει εξαιρετικής αισθητικής χώρους, συνδυάζει την παράδοση και την τεχνολογία δημιουργώντας ένα ελκυστικό εσωτερικό με μια ξεχωριστή ταυτότητα.

Το πιο εμβληματικό στοιχείο είναι μια σειρά από εκσυγχρονισμένες αρχαιοελληνικές κολώνες βαμμένες σε έντονο μπλε. Για τη δημιουργία τους χρησιμοποιήθηκε τρισδιάστατος εκτυπωτής, διακοσμώντας τη δομή με πρόσθετους σωλήνες LED. Ο λαμπερός μπλε τόνος και οι λαμπτήρες φθορισμού κάνουν τα σύγχρονα διακοσμητικά στοιχεία να ξεχωρίζουν, ενώ φέρνουν την αρχαία παράδοση και την τεχνολογία του 21ου αιώνα πιο κοντά. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το μπαρ παραγγελιών βρίσκεται ακριβώς στη μέση του εστιατορίου με στόχο να αναδημιουργήσει ένα πολυσύχναστο περιβάλλον, σαν να παραγγέλνεις το σουβλάκι σου από ένα κινητό περίπτερο στη μέση μιας ελληνικής αγοράς.