Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία «ζυθοποιεί» για ένα πιο βιώσιμο σήμερα και αύριο, με στόχο το «ΜΗΔΕΝ»

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, ζυθοποιώντας για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο, δημοσιεύει με υπερηφάνεια τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2021, με εμφανείς τους στόχους, τις πολιτικές και τις ενέργειες της εταιρείας που οδήγησαν στην αξιοσημείωτη πρόοδο του πλάνου βιώσιμης ανάπτυξής της. Η στρατηγική «Μαζί προς το ΜΗΔΕΝ» (Together Towards ZERO) κινείται στην κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων, όπως αυτοί έχουν τεθεί από τον όμιλο Carlsberg, με μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα το 2022 και μακροπρόθεσμο το 2030.  Ο Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας εστιάζει σε ενέργειες και αποτελέσματα, βάσει των τεσσάρων βασικών αξόνων δράσης της:

Μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα: Επενδύοντας στον αδιάλειπτο εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού στο σύνολο των εγκαταστάσεών της, στο διάστημα 2015-2021η εταιρεία πέτυχε μείωση 52% στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα(CO2), 35% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και 52% στην κατανάλωση θερμικής ενέργειας.

Μηδενική σπατάλη νερού: Βελτιστοποιώντας διαρκώς τις διαδικασίες σε κάθε στάδιο της παραγωγής, η εταιρεία επαναχρησιμοποιεί και ανακυκλώνει το νερό, έχοντας επιτύχει μείωση 48% στη χρήση του κατά την παραγωγική διαδικασία και στα δύο εργοστάσιά της, σε Ριτσώνα και Σίνδο (2015-2021).

Μηδενική κατάχρηση αλκοόλ: Η εταιρεία υλοποιεί διευρυμένη σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, προωθώντας εντατικά την κατηγορία της Μπύρας Χωρίς Αλκοόλ στην ελληνική αγορά και φέροντας το μήνυμα «Απολαύστε υπεύθυνα» στο 100% των συσκευασιών των αλκοολούχων προϊόντων της.

Μηδενισμός των ατυχημάτων στην εργασία: Εφαρμόζοντας ένα ολιστικό πρόγραμμα ασφάλειας και προστασίας σε όλες τις εγκαταστάσεις της πανελλαδικά, σε συνδυασμό με την ενεργή συμμετοχή των ανθρώπων της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία σημείωσε μείωση 42% του δείκτη ρυθμού των ατυχημάτων στον χώρο εργασίας και αύξηση 38% στο ποσοστό συμμόρφωσης των εργαζομένων ως προς τους «Βασικούς Κανόνες Ασφάλειας», στο διάστημα 2017-2021.