Στον αέρα… το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών!

Το πρώτο αεροδρόμιο για ιπτάμενα αυτοκίνητα και drones είναι γεγονός!

Το αναδυόμενο Air-One έχει κατασκευαστεί στην πόλη του Κόβεντρι, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι σχεδιασμένο για ηλεκτρικά drones και αεροπορικά ταξί μηδενικών εκπομπών ρυπών και τροφοδοτείται από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Το έργο, που είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Κόβεντρι και της νεοσύστατης εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου Urban-Air Port Ltd, σκοπεύει να καταδειχθεί η δυνατότητα της αστικής εναέριας κινητικότητας για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Σύμφωνα με το Urban-Air Port, η έλλειψη κατάλληλης υποδομής είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αεροσκαφών κάθετης απογείωσης (eVTOL).

Έτοιμο σε 15 μόλις μήνες!
Το Air-One έχει σχεδιαστεί για να είναι πλήρως αυτόνομο και να ενσωματώνεται με ηλεκτρικά οχήματα για να δημιουργήσει ένα απόλυτα βιώσιμο δίκτυο δημόσιων μεταφορών. Είναι εύκολο να κατασκευαστεί, αν σκεφτούμε ότι χρειάστηκε μόλις 15 μήνες από τον προγραμματισμό μέχρι την ολοκλήρωση.

Ο Ricky Sandhu, ιδρυτής του Urban-Air Port, υπογράμμισε ότι ήταν η αρχή μιας «νέας εποχής μεταφορών, μιας εποχής μηδενικών εκπομπών ρύπων, χωρίς κυκλοφοριακή συμφόρηση μεταξύ και εντός των πόλεων που θα κάνει τους ανθρώπους πιο υγιείς, πιο χαρούμενοι και πιο συνδεδεμένοι».

Τι μέλει γενέσθαι
Σύμφωνα με τους ερευνητές η αγορά για προηγμένη αεροπορική κινητικότητα θα μπορούσε να φτάσει τα 12,4 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως έως το 2027! Το Air-One θα είναι ανοιχτό στο κοινό όλο το καλοκαίρι του 2022 και στη συνέχεια το Urban-Air Port σχεδιάζει να το αποσυναρμολογήσει και να το μεταφέρει σε άλλες τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Sandhu σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα από 200 «vertiports» παγκοσμίως, με προγραμματισμό ήδη σε εξέλιξη σε τοποθεσίες στο Λονδίνο, το Λος Άντζελες, την Αυστραλία, τη Νότια Κορέα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σκανδιναβία και τη Νοτιοανατολική Ασία.