10 σημάδια ότι η ψυχή μας είναι κουρασμένη

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Όταν έχουμε περάσει από μεγάλες περιόδους υπερβολικού ψυχικού ή συναισθηματικού στρες, πολλές φορές η ψυχή μας μπορεί να πέσει σε βαθιά ανάπαυση που μοιάζει πολύ με κατάθλιψη επειδή έχει παρόμοια συμπτώματα. «Η ψυχή μου είναι κουρασμένη λέμε».

Και όσο κι αν θέλουμε να ανακτήσουμε τον εαυτό μας σκεπτόμενοι θετικά και μετατοπίζοντας την εστίασή μας για να είμαστε πιο ενεργητικοί, πιθανότατα θα νιώθουμε όλο και πιο εξαντλημένοι.

Όταν η ψυχή μου είναι κουρασμένη!

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ότι η ψυχή μας χρειάζεται χρόνο για να επουλωθεί με τον ίδιο τρόπο που τα σπασμένα κόκαλα χρειάζονται χρόνο για να επισκευαστούν. Αν και η ψυχή μας δεν είναι ορατή, είναι εξίσου σημαντική, επομένως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη θεραπεία της ψυχής με την ίδια σοβαρότητα όπως τη βλάβη του σώματος.

Αν αγνοήσουμε τα σημάδια ότι η ενέργειά μας εξαντλείται, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές συνέπειες όπως χρόνιο άγχος, προβλήματα ψυχικής υγείας και κατάθλιψη.

10 σημάδια ότι η ψυχή μας είναι πραγματικά κουρασμένη:

1. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να ξεκουραστούμε και να ξαπλώσουμε.

Έχουμε την τάση να κοιμόμαστε συχνά και μερικές φορές δυσκολευόμαστε να ξυπνήσουμε και να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αισθανόμαστε ανήσυχοι γιατί κατά τη διάρκεια του ύπνου βιώνουμε έντονα όνειρα και εφιάλτες που είναι τόσο αληθινά και δεν μας επιτρέπουν να ξεκουραστούμε πραγματικά, να έχουμε ποιοτικό ύπνο.

2. Νιώθουμε μια αίσθηση πόνου σε όλο μας το σώμα.

Μπορεί να αισθανόμαστε ένταση, ζάλη, στομαχόπονους, θολή όραση και πονοκεφάλους χωρίς κανένα λόγο.

3. Όταν κάποιος σε ρωτάει τι σου συμβαίνει, δεν ξέρεις τι να του απαντήσεις γιατί ούτε εσύ ξέρεις πώς νιώθεις.

Ξέρεις ότι κάτι πολύπλοκο και βαθύ συμβαίνει μέσα σου, αλλά δεν μπορείς να περιγράψεις γιατί νιώθεις έτσι και το πιο σημαντικό, γιατί δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτή την ενέργεια.

4. Συχνά νιώθουμε αποπροσανατολισμένοι

Γιατί το μυαλό και το σώμα μας δεν συγχρονίζονται. Ξεχνάμε συνεχώς πράγματα και νιώθουμε χαμένοι σαν να μην ανήκουμε σε αυτόν τον κόσμο.

5. Όλα μας τα συναισθήματα εντείνονται.

Νιώθουμε εξαιρετικά συναισθηματικοί και μπορεί να αρχίσουμε να κλαίμε χωρίς προφανή λόγο. Συχνά νιώθουμε ότι η καρδιά μας θα εκραγεί από αγάπη τη μια στιγμή και θα ραγίζει την άλλη.

6. Βιώνουμε ήπιες κρίσεις πανικού ή χρόνιο άγχος.

7. Νιώθουμε βαθιά μοναξιά ακόμα και όταν βρισκόμαστε ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους.

Αρχίζουμε να αμφισβητούμε τους ανθρώπους γύρω μας και ποιους μπορούμε να εμπιστευτούμε επειδή βρισκόμαστε σε μία συνεχή άμυνα τις περισσότερες φορές.

8. Έχουμε συχνά θυμωμένες ή αγανακτισμένες σκέψεις για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, όταν συνήθως είμαστε ένα πολύ συμπονετικό, καλό και στοργικό άτομο.

9. Το σώμα μας νιώθει αδύναμο και οποιαδήποτε κίνηση μας εξαντλεί.

Μας λείπει ενέργεια και το να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο ή η οποιαδήποτε  άσκηση δεν μας κάνει πλέον χαρούμενους γιατί έχει γίνει σαν ένα είδος αγγαρείας για μας πια.

10. Συχνά νιώθουμε φόβο και αβεβαιότητα για το μέλλον μας.

Μερικές φορές αισθανόμαστε τόσο κουρασμένοι και εξαντλημένοι που θέλουμε απλώς να ετοιμάσουμε τις βαλίτσες μας και να ξεκινήσουμε ξανά τη ζωή μας από την αρχή, επειδή δεν χαιρόμαστε πια να κάνουμε τα πράγματα που κάποτε απολαμβάναμε.

Tip of the Day: Εάν αισθάνεστε έτσι, ήρθε η ώρα να δώσετε προτεραιότητα στον εαυτό σας και να φροντίσετε την ψυχή σας. Ξεκουραστείτε όσο χρειάζεται. Κλείστε το τηλέφωνό σας και αφιερώστε λίγο χρόνο σε σας.

Κάντε ένα ωραίο ζεστό μπάνιο, διαβάστε, ακούστε την αγαπημένη σας μουσική και περάστε περισσότερο χρόνο με τα άτομα που αγαπάτε περισσότερο.

Αποφύγετε τις αρνητικές σκέψεις και την αρνητική αυτοσυζήτηση. Σταματήστε να επικρίνετε τον εαυτό σας και εξασκηθείτε στην εξισορρόπηση της ενέργειάς σας.

Όταν μπορείτε πραγματικά να δώσετε προσοχή σε αυτό που επιθυμεί η ψυχή σας, μπορείτε να εξαλείψετε οτιδήποτε στη ζωή σας, σας κάνει να αισθάνεστε ψυχικά εξουθενωμένοι. Εστιάστε σε θετικές σκέψεις και εμπειρίες που ακτινοβολούν ομορφιά και θετική ενέργεια.