Άστο να πάει…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε δύσκολες καταστάσεις. Το να κρατάς τον πόνο μέσα σου δεν διορθώνει τίποτα, το να ξαναζείς το παρελθόν ξανά και ξανά δεν αλλάζει επίσης τίποτα. Το να εύχεσαι να ήταν διαφορετικά τα πράγματα είναι προφανώς μάταιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά όταν πρόκειται για το παρελθόν, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το αποδεχτούμε και ό,τι μας βαραίνει να το αφήσουμε να φύγει… Έτσι αλλάζουν όλα. Πρέπει να αφήσεις πίσω σου ό,τι σε πληγώνει, ακόμα κι αν σου φαίνεται σχεδόν αδύνατο. Το να αποφασίσεις να κρατήσεις το παρελθόν θα σε εμποδίσει να δημιουργήσεις μια σταθερή αίσθηση του εαυτού σου. Ο εαυτός μας δεν ορίζεται από το παρελθόν μας, αλλά από το ποιος θέλουμε να είμαστε. Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να αφήσουν τον πόνο πίσω επειδή πιστεύουν ότι αυτά τα συναισθήματα είναι μέρος της ταυτότητάς τους. Κατά κάποιο τρόπο, μπορεί να μην ξέρουν ποιοι είναι χωρίς τον πόνο τους. Αυτό τους καθιστά αδύνατο να αφεθούν.

Αποδοχή

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αναγνωρίσουμε την κατάσταση αντί να την αρνηθούμε. Η άρνησή της τρέχουσας κατάστασης θα μας οδηγήσει μόνο σε ψευδείς ισχυρισμούς, που θα κοστίσουν περισσότερο πόνο και απογοήτευση και όταν τα πράγματα χειροτερεύουν δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος εκτός από τον εαυτό μας. Το πιο σημαντικό μέρος είναι ότι πρέπει να είμαστε πιο ανοιχτόμυαλοι. Πρέπει να είμαστε αρκετά ώριμοι για να αποδεχθούμε το γεγονός ότι όλες οι σχέσεις δεν αφορούν κυρίως πεταλούδες, φιλιά και αγκαλιές. Μερικές φορές στη ζωή, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και να αποδεχτούμε ότι ανεξάρτητα από το πόσο χαρούμενο, καλό ή τέλειο ήταν οι «χωρισμοί» είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός στη ζωή μας και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό παρά να το αποδεχτούμε.

Συγχωρέστε
Δεν αισθάνεστε κολλημένοι στο ίδιο σενάριο όταν συνεχίζετε να αναλώνεστε στο παρελθόν; Όταν συνεχίζεις να σκέφτεσαι υπερβολικά τους λόγους για αυτό το κάτι που πήγε στραβά, σε κάνει να νιώθεις ασφυξία και τελικά η ζωή σου γεμίζει τοξικότητα. Το να συνεχίζεις να κάνεις σενάρια στο μυαλό σου δε σε βοηθάει να ξεχάσεις και να προχωρήσεις παρακάτω. Συγχώρεσέ τους ακόμα κι αν δεν το ζήτησαν ποτέ, συγχώρεσέ τους όχι επειδή θέλεις να τους κάνεις να νιώσουν καλύτερα, αλλά γιατί τους αφήνεις να φύγουν επίσημα από τη ζωή σου. Γιατί το να τους συγχωρείς σημαίνει ότι αυτό που έκαναν δεν μένει πλέον στο μυαλό σου και δεν σε επηρεάζει πια. Συγχώρεσέ τους γιατί απελευθερώνεις όλες τις αρνητικές σκέψεις και επιτέλους συνεχίζεις τη ζωή σου.

Tip of the Day: Άστο να πάει… Μετά την αποδοχή και τη συγχώρεση, νομίζω ότι είναι πιο εύκολο να αφήσουμε τα πράγματα απλά να κυλήσουν. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να εστιάσεις στον εαυτό σου. Χρησιμοποίησέ το ως κίνητρό σου για να νιώσεις καλύτερα. Πήγαινε στο γυμναστήριο, αγόρασε το ρούχο που ήθελες, πήγαινε διακοπές με την οικογένεια ή τους φίλους σου, παρακολούθησε μια ταινία.

Extra Tip of the Day: Να γελάς συχνά, να βάζεις καινούργιους ανθρώπους στη ζωή σου και το πιο σημαντικό είναι να δημιουργείς νέες χαρούμενες αναμνήσεις. Το να φεύγουμε από ένα τοξικό περιβάλλον μας βοηθά να ζούμε σε μία πιο ήρεμη ψυχική κατάσταση και βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας μας.