Facebook: Ανοίγει κατάστημα ρούχων για avatar!

Εσείς, πώς σκέφτεστε να ντύσετε το avatar σας στο metaverse;

Η Meta Platforms σύντομα θα προσφέρει για τους χρήστες του Facebook, του Instagram και του Messenger εικονικά ρούχα από διάσημες μάρκες, τα οποία θα μπορούμε να αγοράζουμε και να ντύνουμε το avatar μας!

To avatar φοράει Prada…
Aρχικά το κατάστημα ρούχων για avatar θα διαθέτει δημιουργίες της Prada, του Balenciaga και του Thom Browne, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε κοινή παρουσίαση με τον επικεφαλής μόδας του Instagram.

 

Πόσο θα κοστίζουν τα ρούχα του avatar μας…
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας κάθε ρούχο θα κοστίζει από 2,99 έως 8,99 δολάρια, δηλαδή πολύ λιγότερο από τα πραγματικά ρούχα που πωλούν οι συγκεκριμένοι σχεδιαστές. Για παράδειγμα, αναφέρει το Reuters, η τσάντα Matinee της Prada, που είναι φτιαγμένη από δέρμα στρουθοκαμήλου, πωλείται για πάνω από 10.000 δολάρια.

Το όραμα του ιδρυτή
Ο Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι φιλοδοξεί να μετατρέψει το κατάστημα σε αγορά όπου σχεδιαστές από όλο τον κόσμο θα προσφέρουν μια ποικιλία ειδών ψηφιακής ένδυσης.
Τα avatar, ψηφιακές αναπαραστάσεις των χρηστών που χρησιμοποιούν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, αποτελούν έναν τρόπο που επέλεξε η Meta επιδιώκοντας να διασυνδέσει την ταυτότητα χρήστη στο Facebook, το Instagram και άλλες υπηρεσίες της. Μάλιστα πέρσι η Meta επανασχεδίασε τα avatar που προσφέρει για να είναι πιο εκφραστικά και τρισδιάστατα. Από τον Ιανουάριο είναι διαθέσιμα σε Facebook, Instagram και Messenger.