Η Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια Α.Ε υποστηρικτής στο διήμερο Μικρασιατικής κουζίνας

Υποστηρικτή του διημέρου Μικρασιατικής κουζίνας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε η Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια Α.Ε., στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το διήμερο ήταν μία πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αντιδημαρχίας Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού.
Η Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια Α.Ε, η οποία υποστηρίζει πρωτοβουλίες προάσπισης και διάδοσης του πολιτισμού, δεν θα μπορούσε να μην συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή. Στόχος των εκδηλώσεων ήταν να παρουσιαστούν γεύσεις από την ανατολική Θράκη, την Προποντίδα, τον Πόντο, την Ιωνία και την Καππαδοκία καθώς και να αναδειχθούν οι γαστρονομικές επιρροές που δέχτηκε η ελλαδική από τη μικρασιατική κουζίνα, όπου μακροπρόθεσμα συνέβαλε καταλυτικά στο γευστικό αισθητήριο του νεοέλληνα και εμπλούτισε την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με νέα έθιμα και συνταγές. Τα ποιοτικά ελαιόλαδα της Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια Α.Ε, χρησιμοποιήθηκαν ως βασική πρώτη ύλη στις συνταγές
της γαστρονομικής εκδήλωσης και προσέδωσαν στο τελικό πιάτο νοστιμιά και θρεπτική αξία.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν καταξιωμένοι σεφ, όπως η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Μαρία
Εκμεκτσίογλου και η Ελένη Ψυχούλη. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος περίπου 35 Μικρασιατικοί σύλλογοι, οι οποίοι ανέδειξαν γαστρονομικές παραδόσεις μέσα από ξεχωριστές γεύσεις και τα αρώματα της Μικρασιάτικης κουζίνας. Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό σκοπό καθώς τα έσοδα της γευσιγνωσίας διατέθηκαν για την ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.