Stoiximan AegeanBall Festival 2022: Η καρδιά του Ευρωπαϊκού μπάσκετ χτυπάει στη Σύρο

Πριν από διακόσια χρόνια στο κέντρο των Κυκλάδων, η γέννηση μιας θαυμαστής πόλης άναψε τον σπινθήρα μιας βιομηχανικής και αστικής ανάπτυξης στη μέση του Αιγαίου. Ψαριανοί, Κασιώτες, Μικρασιάτες, Κρήτες και Χιώτες κυνηγημένοι από τους Οθωμανούς, κατέληξαν στη Σύρο και εκεί δημιούργησαν μια μικρή αλλά πανίσχυρη αστική, ναυτική και βιομηχανική πόλη. Έτσι, σε έναν βράχο στη μέση του πελάγους θεμελίωσαν μια πόλη ευρωπαϊκή, δίνοντάς της το όνομα «Ερμούπολη». Σήμερα αυτός ο βράχος γίνεται η καρδιά του Ευρωπαϊκού μπάσκετ!
Ολυμπιονίκες και Αστέρια της Ευρώπης σε περιμένουν
Στο Stoiximan AegeanBall Festival 2022 με φόντο το εμβληματικό Δημαρχείο της Ερμούπολης ο κόσμος θα απολαύσει από κοντά μεταξύ άλλων τον EuroLeague Legend Δημήτρη Διαμαντίδη, τον «στυλοβάτη» του τουρνουά, Γιάννη Μπουρούση, τον φετινό κορυφαίο παίκτη του Πρωταθλήματος Ελλάδος και μέλος της καλύτερης πεντάδας της EuroLeague Σάσα Βεζένκοφ, τον νταμπλούχο Ελλάδος Γιαννούλη Λαρεντζάκη, τον παίκτη – αποκάλυψη του Πρωταθλήματος Δημήτρη Μωραΐτη, τους διεθνείς Χρήστο Σαλούστρο, Δημήτρη Κατσίβελη, Γιάννη Αθηναίου, Λίνο Χρυσικόπουλο και Νίκο Γκίκα και πολλούς ακόμη
κορυφαίους μπασκετμπολίστες. Για πρώτη φορά στα «παρκέ» της Πλατείας Μιαούλη θα θαυμάσει και τον διεθνή με την Εθνική Σερβίας και έναν εκ των καλύτερων center της Ευρώπης, Νίκολα Μιλουτίνοφ! Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα μεγάλα ονόματα που θα… παρελάσουν από το πλακόστρωτο της Ερμούπολης. Μέχρι το πρώτο τζάμπολ της διοργάνωσης σας περιμένουν ακόμη πολλές εκπλήξεις.