Τι είναι ο νόμος της έλξης;

Quote, inspirational poster, typographical design, vector illustration

Καλημέρα αγαπημένοι SayYessers!!!

Από τους 12 παγκόσμιους νόμους, ο νόμος της έλξης τραβά αναμφίβολα τη μεγαλύτερη προσοχή. Με απλά λόγια, αυτή η πνευματική αρχή υποδηλώνει ότι το όμοιο προσελκύει τους αρεστούς και η θετική σκέψη μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο θετική πραγματικότητα.

Ο Λάο Τσου, ένας αρχαίος Κινέζος φιλόσοφος, είπε κάποτε: «Προσέχετε τις σκέψεις σας, γίνονται τα λόγια σας, προσέχετε τα λόγια σας, γίνονται οι πράξεις σας, προσέχετε τις πράξεις σας, γίνονται οι συνήθειές σας, προσέχετε τις συνήθειές σας, γίνονται ο χαρακτήρας σας και ο χαρακτήρας σου γίνεται το πεπρωμένο σου».

Η ιδέα ότι προσελκύουμε ό,τι βγάζουμε υπήρχε ξεκάθαρα από την αρχαιότητα και πολλοί πιστεύουν ότι ο Βούδας εισήγαγε για πρώτη φορά αυτή την έννοια στον κόσμο.

Ο νόμος της έλξης λειτουργεί σύμφωνα με τις ακόλουθες τρεις αρχές:

Θετικότητα:

Πάντα «προσελκύουμε» τη θετικότητα ή την αρνητικότητα με βάση την ενέργεια που βγάζουμε εμείς οι ίδιοι.

«Όλοι είμαστε σαν μαγνήτες, αντανακλώντας και προσελκύοντας αυτό που κρατάμε στις σκέψεις μας» εξηγεί ο πνευματικός συγγραφέας Shannon Kaiser.

Ή, όπως το θέτει η ψυχολόγος Tanya Carroll Richardson, ο νόμος της έλξης είναι σαν να βάζεις σε τάξη το “πνεύμα” σου. Τότε το “πνεύμα” θα κοιτάξει γύρω του για να βρει το καλύτερο ταίρι για το αίτημα εκδήλωσής σου.

Η φύση απεχθάνεται το κενό:

Αυτή η αρχή υποδηλώνει ότι ο κενός χώρος δεν μπορεί να υπάρξει αληθινά και πρέπει πάντα να γεμίζεται με κάτι. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αφήσετε χώρο για θετικές αλλαγές στη ζωή σας, ξεκαθαρίζοντας την αρνητικότητα.

Όπως το να αποφορτίζετε το γραφείο ή την κρεβατοκάμαρά σας ώστε να έχετε χώρο να προσελκύσετε νέα πράγματα που σας εξυπηρετούν καλύτερα.

Το παρόν είναι πάντα τέλειο:

Η τελειοποίηση της παρούσας στιγμής είναι η τρίτη και τελευταία πτυχή του νόμου της έλξης.

Μας λέει ότι θα υπάρχουν πάντα πράγματα για τα οποία θα νιώθετε δυσαρεστημένοι αν τα αναζητήσετε, αλλά αντί να μένετε σε πράγματα που πάνε στραβά, η εύρεση τρόπων για να κάνετε τα πράγματα καλύτερα είναι θεμελιώδους σημασίας για να μετατρέψετε την πραγματικότητά σας σε μια που προσελκύει αυτό που επιθυμείτε.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε την αρνητικότητα ή να αισθανθείτε συναισθήματα που σχετίζονται με αυτήν. Αυτό που εννοεί είναι να κάνετε ό,τι μπορείτε αυτή τη στιγμή για να βελτιώσετε οποιαδήποτε αρνητική κατάσταση και να αφήσετε τα υπόλοιπα να φύγουν.

Tip of the Day: Ο Βούδας είχε πει, αυτό που είμαστε σήμερα είναι αποτέλεσμα αυτό που σκεφτήκαμε για μας στο παρελθόν. Να θυμάσαι πως οι σκέψεις σου είναι η πρωταρχική αιτία των πάντων. Think positive…