Zωή… στο πράσινο!

Η πράσινη… στροφή είναι απαραίτητη για ένα βιώσιμο μέλλον. Και στην πράξη φαίνεται πως το συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο.

Με γνώμονα την υγεία μας και την προστασία του περιβάλλοντος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχεις ως στόχο της να διασφαλίσει ότι η παραγωγή των τροφίμων είναι αποδοτική και ότι τα τρόφιμα είναι προσιτά για όλους, αλλά και υγιεινά. Οι παραγωγοί, οι έμποροι και οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ από την πλευρά τους επιχειρούν να προωθήσουν νέες σειρές προϊόντων, που είναι πιο ασφαλή για τους καταναλωτές και για το περιβάλλον. Στους στόχους της ΕΕ είναι η μείωση χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων κατά 50% έως το 2030 και αύξηση της βιολογικής καλλιέργειας στο 25 % της γεωργικής γης στην Ευρώπη μέχρι το 2030.

Γνωρίζατε ότι…

Περίπου το ένα τρίτο των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου προέρχεται από τα συστήματα τροφίμων, σύμφωνα με έκθεση της διακυβερνητικής επιτροπής για την κλιματική αλλαγή (IPCC).

Η υβριδική εργασία & το “πράσινο” μέλλον

Η υβριδική εργασία, που μας συστήθηκε κατά την περίοδο της πανδημικής κρίσης, όχι μόνο είναι ακόμα εδώ αλλά συμβάλλει σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα της IWG, το 66% των εργαζομένων υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό να περιοριστούν οι καθημερινές μετακινήσεις, ενώ το 76% τονίζει πως οι λιγότερες μετακινήσεις αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης. Οι ηγέτες των επιχειρήσεων συμφωνούν με το 69% να δηλώνει ότι η μείωση των καθημερινών μετακινήσεων του προσωπικού συμβάλλει στους στόχους βιωσιμότητας των εταιριών.

Παράλληλα, το 77% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η υβριδική εργασία έχει θετικό αντίκτυπο στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρίας, καθώς αποδεσμεύει τους εργαζόμενους από καθημερινές μετακινήσεις και τους επιτρέπει να μοιράζουν τον χρόνο στο γραφείο, το σπίτι ή σε ένα ευέλικτο χώρο εργασίας. 

Στα οφέλη της υβριδικής εργασίας συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με την έρευνα της IWG, η πιο δίκαιη κατανομή των οικογενειακών ευθυνών, η αύξηση της παραγωγικότητας και η ευεξία.