Διπλή ανάπλαση στα Κάτω Πατήσια!

Το προηγούμενο διάστημα οι άνθρωποι του Δήμου Αθηναίων ολοκλήρωσαν μια διπλή αισθητική και λειτουργική παρέμβαση στην περιοχή των Κάτω Πατησίων, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα δύο πολυσύχναστων σημείων της γειτονιάς.
Η πρώτη ανάπλαση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Πύρλα, η οποία μετά τις πολυεπίπεδες παρεμβάσεις του Δήμου έγινε ξανά αγαπημένο στέκι για μικρούς και μεγάλους. Τα συνεργεία αντικατέστησαν το σύνολο της υπάρχουσας επίστρωσης της πλατείας με πλάκες ψυχρού υλικού, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας τους θερινούς μήνες, αλλά και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της πλατείας.
Παράλληλα, με στόχο την εξοικονόμηση νερού αλλά και ηλεκτρικής ενέργειας, η δημοτική αρχή προχώρησε στην πλήρη αναβάθμιση των υποδομών της πλατείας, ανακατασκευάζοντας τα δίκτυα άρδευσης των χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.
Ο αστικός εξοπλισμός αντικαταστάθηκε και ενισχύθηκε. Ακόμη, τοποθετήθηκαν επιστύλιοι και επιδαπέδιοι κάδοι απορριμμάτων, ώστε η περιοχή να διατηρείται πάντα καθαρή, καθώς επίσης και ειδικές ράμπες που εξασφαλίζουν την ασφαλή και εύκολη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στο σημείο.
Η ανάπλαση της πλατείας Πύρλα, πλαισιώθηκε από την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Νικoλαΐδου (μεταξύ Πρετεντέρη και Αγ.Δημητρίου Όπλων), μέσω της οποίας επιτυγχάνεται, η απελευθέρωση δημόσιου χώρου για τους πεζούς, ώστε να καλυφθούν οι πολλαπλές καθημερινές ανάγκες τους και να βελτιωθεί το μικροκλίμα της γειτονιάς τους.
Λίγα μόλις μέτρα μακριά από την αναβαθμισμένη Πλατεία Πύρλα ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στην ριζική ανανέωση του πεζόδρομου Στρατηγού Δαγκλή, προσθέτοντας ακόμη ένα κομμάτι στο «παζλ» των αναπλάσεων στα Κάτω Πατήσια. Ο καταπράσινος πεζόδρομος που αποτελεί καθημερινό σημείο συνάντησης για τους περίοικους απέκτησε νέο, καλαίσθητο δάπεδο από έγχρωμους κυβόλιθους, καθώς και σύγχρονο αστικό εξοπλισμό.