Tο καλοκαίρι οι σαλάτες πρωταγωνιστούν στο τραπέζι μας! Τις φτιάχνουμε πανεύκολα και μας προσφέρουν πολλά: είναι ελαφριά, απολαυστικά και δροσιστικά γεύματα που περιέχουν θρεπτικά συστατικά, πολύτιμα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας.
Φυσικά, όποια σαλάτα και αν φτιάξουμε ο βασικός κανόνας είναι ένας: να είναι φρέσκια! Ο Φρεσκούλης φέρνει πάντα, εγγυημένα και καθημερινά, ολόφρεσκες σαλάτες σε απίθανους συνδυασμούς από διαλεχτά λαχανικά, κομμένα, πλυμένα και έτοιμα να ομορφύνουν κάθε πιάτο, τραπέζι και ζωή!
Σας προτείνουμε συνταγές για καλοκαιρινές σαλάτες από τo www.welovesalads.gr που θα ενθουσιάσουν εσάς και την παρέα σας… με την εγγύηση του Φρεσκούλη!
Σαλάτα μεσογειακή με ζουμερό ψητό κοτόπουλο
Υλικά
Για την μεσογειακή σαλάτα:
- 1 συσκευασία σαλάτα Μεσογειακή Φρεσκούλης
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (2 x 200γρ.)
- 3 κ.σ. βινεγκρέτ μουστάρδας
για το ταψί
- Λίγα βότανα
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 φέτες λεμονιού
για τη βινεγκρέτ μουστάρδας
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. ξύδι από κρασί
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Λίγη αποξηραμένη ρίγανη
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Για τη βινεγκρέτ
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ την μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι και το λεμόνι. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μουστάρδα. Προσθέτουμε την ρίγανη και το ελαιόλαδο σιγά – σιγά ανακατεύοντας.
- Κρατάμε την μισή βινεγκρέτ για την σαλάτα και με την υπόλοιπη αλείφουμε το φιλέτο κοτόπουλο.
- Για το ζουμερό κοτόπουλο
Βάζουμε τα δύο φιλέτα ανάμεσα σε δυο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί. Τα χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο να πλατύνουν. Αλείφουμε ολόγυρα με την μισή βινεγκρέτ. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί. Φτιάχνουμε ένα στρώμα με λίγα βότανα, φέτες λεμονιού και σπασμένο σκόρδο. Ακουμπάμε τα φιλέτα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° C στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 20’ χωρίς να ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο και το σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί. Ξεκουράζουμε το ψητό φιλέτο κοτόπουλο για 5’ και μετά το κόβουμε σε φέτες.
- Για την σαλάτα
Βάζουμε την μεσογειακή σαλάτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Έπειτα, λίγα τοματίνια και φέτες ψητού ή βραστού καλαμποκιού. Σαν σαλάτα έχετε 4 μερίδες σαν πλήρες γεύμα έχετε 2 χορταστικές μερίδες.
Σαλάτα με μαρούλι αυγά, ελιές και μυρωδικά
Υλικά
- 2 συσκευασίες σαλάτα Αρχοντική Φρεσκούλης
- 1 συσκευασία Φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης
- 10-12 ελιές πράσινες ή μαύρες
- 1 κολοκυθάκι
- 2 ραπανάκια
- 3 αυγά
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για το ντρέσινγκ
- 4 κ.σ. Άνηθος Φρεσκούλης
- 4 κ.σ. Δυόσμος Φρεσκούλης
- 4 κ.σ. κόλιανδρος
- 1/3 κ.γ. ρίγανη
- 1 ¼ κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. μηλόξυδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Χυμός από 1 μοσχολέμονο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 100 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ.
- Κόβουμε το κολοκυθάκι σε πολύ λεπτές φέτες με τη βοήθεια του αποφλοιωτή. Τις τοποθετούμε σε μπολ, περιχύνουμε με ντρέσινγκ και μαρινάρουμε για 30′.
- Βράζουμε τα αυγά για 8-10′ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αδειάζουμε τις σαλάτες σε μια μπασίνα, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτουμε τις ελιές, τα αυγά κομμένα, τα κολοκυθάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως.
Tip
– Μπορούμε να προσθέσουμε στο ντρέσινγκ 2 λιαστές ντομάτες ή 1 κ.γ. κάπαρη.
– Αν θέλουμε να προσθέσουμε στη σαλάτα τυρί, της ταιριάζουν τυριά, όπως η γλυκιά γραβιέρα, η φρέσκια μοτσαρέλα, το μανούρι ή το ανθότυρο.
– Το ντρέσινγκ ταιριάζει σε όλες τις σαλάτες που περιέχουν μαρούλια.
Δροσερή σαλάτα με γαρίδες και βινεγκρέτ κόλιανδρου
Υλικά
- 1 συσκευασία σαλάτα Δροσερή Φρεσκούλης
- ½ μάνγκο καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
Για τις γαρίδες
- 250 γρ. γαρίδες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από ½ λάιμ
- 3 χούφτες φρέσκος κόλιανδρος σε φύλλα, ψιλοκομμένος
- ¼ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- Πιπέρι
- Αλάτι
Για τη βινεγκρέτ κόλιανδρου
- 50 ml ελαιόλαδο
- Χυμός από ένα λάιμ
- 2 φλ. φρέσκος κόλιανδρος σε φύλλα
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. μέλι
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα εντόσθιά τους, πλένουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, με το χυμό lime, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αλείφουμε τις γαρίδες με τη μαρινάδα και τις περνούμε σε καλαμάκια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για 2′ από κάθε πλευρά.
- Σε πολυκοπτικό μηχάνημα ή με ραβδομίξερ χειρός χτυπούμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα Δροσερή σε δύο βαθιά πιάτα και τοποθετούμε επάνω της 4 μικρά (ή 2 μεγάλα) καλαμάκια γαρίδες. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ κόλιανδρου.
info
Οι Σαλάτες Λαχανικών του Φρεσκούλη είναι οι πρώτες τυποποιημένες φρέσκες σαλάτες που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα το 2004. Από τότε έως σήμερα, η γκάμα τους έχει γίνει ένα δελεαστικό μενού που διατίθεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Χορταστικές, δροσερές, πεντανόστιμες, και πλυμένες οι Σαλάτες Λαχανικών του Φρεσκούλη σερβίρονται από τη συσκευασία κατευθείαν στο πιάτο, για να τις απολαύσετε ολόφρεσκες με αγνό παρθένο ελαιόλαδο και αρτύματα της προτίμησής σας. Δείτε περισσότερα στο freskoulis.gr.