Φυσικά… οι καλύτερες σαλάτες!

Αγνά προϊόντα που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και υπέροχη γεύση. Ολόφρεσκα και χωρίς συντηρητικά! Απ΄ Τα Περιβόλια του Βεζύρογλου… στο πιάτο μας!

Οι σαλάτες είναι ένα γεύμα με πολλά διατροφικά οφέλη, είναι όμως και ένα διαχρονικό trend! Μπορούμε να τις φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα, ενώ με λίγη φαντασία μπορούμε να δημιουργήσουμε πρωτότυπες και θρεπτικές σαλάτες που θα απολαμβάνει όλη η οικογένεια.

Μην το κρατάς μυστικό!

Mοιράσου τη γνώση… “Απ’ Τα Περιβόλια του Βεζύρογλου”

Ακολουθώντας κάποια tips μπορείτε να… απογειώσετε τις σαλάτες σας! Είστε έτοιμοι;

– Ιδανικά τυριά για σαλάτα αποτελούν η γραβιέρα, το ανθότυρο και η παρμεζάνα. Προσοχή θα πρέπει να δίνεται, όμως, στην ποσότητα! Καλό είναι να προτιμάτε τυριά χαμηλά σε λιπαρά όπως cottage cheese, κατίκι, καθώς και κίτρινα τυριά με χαμηλά λιπαρά.

– Πείτε ναι στο αβοκάντο! Χάρη στα λιπαρά που περιέχει, συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση των λιποδιαλυτών καροτενοειδών. Να θυμάστε ότι μισό αβοκάντο στη σαλάτα σας ισοδυναμεί με μιάμιση κουταλιά ελαιόλαδο, όσον αφορά στις θερμίδες!

– Βάλτε πρωτεΐνη στη σαλάτα σας! Εκτός από το τυρί καλές πηγές πρωτεΐνης είναι η γαλοπούλα, το αυγό, το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, ο σολομός και τα θαλασσινά. Να ξέρετε ότι για να αποτελεί η σαλάτα κυρίως γεύμα θα πρέπει να περιέχει εκτός από λαχανικά, μια πηγή λίπους, μία πρωτεΐνης και μία αμύλου.

Για έξτρα γεύση!

Τα αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι θα κάνουν ακόμα πιο νόστιμες τις σαλάτες σας!

Δοκιμάστε το!

Όσπρια στη σαλάτα… γίνεται; Τα όσπρια τα οποία αποτελούν πλούσια πηγή υδατανθράκων, φυτικών ινών, πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων και ναι ταιριάζουν στη σαλάτα σας.

Γνώσεις υψηλού επιπέδου!

– Η καλύτερη θερμοκρασία για τα περισσότερα λαχανικά είναι 5 βαθμοί Κελσίου, δηλαδή η συντήρηση του ψυγείου.

– Ένα καθαρισμένο από τα χαλασμένα φύλλα του μαρούλι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για εβδομάδες, αν το αφήσετε… στην ησυχία του. Μην το πλύνετε και μην το ψιλοκόψετε αν δεν πρόκειται να το φάτε άμεσα.

Like an expert!

Κάντε το τέχνασμα με τη χαρτοπετσέτα για να διατηρήσετε το κομμένο μαρούλι φρέσκο για ολόκληρη εβδομάδα! Βάλτε πάνω από τη μαρουλοσαλάτα μια χαρτοπετσέτα και κλείστε με μεμβράνη. Το χαρτί θα απορροφήσει την υγρασία με αποτέλεσμα να διατηρηθεί ανέπαφη η σαλάτα για αρκετές ημέρες. Δεν θα πρέπει βέβαια να έχετε βάλει λάδι ούτε σος.

Από τη θεωρία στην πράξη!

Πάμε να φτιάξουμε μία σαλάτα που περικλείει πολλά… μυστικά και ακόμα περισσότερη γεύση!

Σαλάτα Super Mix με μαυρομάτικα φασόλια και αβοκάντο

 

 

Θα χρειαστούμε:

  • 1 συσκευασία σαλάτα Super Mix «Απ’ Τα Περιβόλια του Βεζύρογλου»
  • Φρέσκα μυρωδικά
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα σε λωρίδες
  • 200 γρ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
  • 1 αβοκάντο, σε φέτες
  • 4 ραπανάκια σε φέτες

Για τη σάλτσα

  • 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Πώς γίνεται:

– Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα της Super Mix και τα μυρωδικά.
– Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σαλάτα, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, τα καρότα, τα μαυρομάτικα, το αβοκάντο, τα ραπανάκια και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
– Ενώνουμε τη σαλάτα με σάλτσα και σερβίρουμε.

info

Η «Αντώνης Βεζύρογλου και Σία» ιδρύθηκε το 2006, όμως το αγρόκτημά της στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, έκτασης 800 στρεμμάτων, υπάρχει από το 1914. Η οικογένεια Βεζύρογλου κατά το παρελθόν είχε καταπιαστεί με διάφορες καλλιέργειες, όπως βαμβάκι, ζαχαρότευτλα, μήλα, αχλάδια και σπαράγγια. Το 2006 έκανε στροφή στα baby φύλλα, τα οποία ο Αντώνης Βεζύρογλου και ο πατέρας του, Γιάννης, «ανακάλυψαν» σε ένα ταξίδι τους στην Ιταλία. Τα baby φύλλα ήταν τότε κάτι το καινούργιο και άγνωστο, όμως η οικογένεια Βεζύρογλου διέβλεψε πως εκεί ήταν το μέλλον και επένδυσε σε αυτά. Το 2010 η εταιρεία ξεκίνησε την επώνυμη συσκευασία, με την ονομασία «Απ’ Τα Περιβόλια του Βεζύρογλου». Θα τα βρείτε στις περισσότερες μεγάλες αλυσίδες super market!

Αντώνης Βεζύρογλου, ιδρυτής και γενικός διευθυντής της εταιρείας “Απ’ Τα Περιβόλια του Βεζύρογλου”