Σταμάτα να εξηγείς ποιος είσαι. Δεν θα καταλάβουν έτσι και αλλιώς…

Καλημέρα SayYesser!!!

Έχεις νιώσει να “πνίγεσαι” από τις σκέψεις σου και να θέλεις απεγνωσμένα να μιλήσεις σε κάποιον όμως να γνωρίζεις εκ των προτέρων πως δεν θα σε καταλάβει, δεν θα σε νιώσει;  Είναι εξαιρετικά σπάνιο οι άνθρωποι να ακούν ειλικρινά, και ακόμη κι όταν το κάνουν, δεν μπορούν να κάνουν πολλά για σένα ούτως ή άλλως.

Δεν ξέρουν πώς είναι να είσαι εσύ, κανένας δεν “μπαίνει”στα δικά σου τα παπούτσια και έξω από το χορό όλοι πολλά τραγούδια ξέρουν, οπότε στην καλύτερη των περιπτώσεων θα δείξουν συμπάθεια για αυτό που πιστεύουν ότι περνάς, θα σου χτυπήσουν απαλά την πλάτη και η ζωή συνεχίζεται.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεις κάποιον που καταλαβαίνει πραγματικά.

Στην πραγματικότητα, μόνο εσύ ξέρεις πώς είναι να είσαι εσύ.

Μόνο εσύ γνωρίζεις ποιος είσαι, όλες τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις αντιδράσεις και τις προθέσεις σου.

Και για τον συγκεκριμένο λόγο, αν πιστεύεις ότι οι άνθρωποι θα σε καταλάβουν και θα κατανοήσουν ποιος πραγματικά είσαι και τι μπορεί να περνάς, δεν θέλω να σου το χαλάσω αλλά μάλλον θα απογοητευτείς.

Όμως το πραγματικό ερώτημα είναι, γιατί εξηγούμε; Γιατί περιμένουμε να μας καταλάβουν όλοι οι άλλοι; Γιατί αναζητάμε την έγκρισή τους εξαρχής;

Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις, αλλά από την εμπειρία μου, θα σου πω πως μάλλον οφείλεται στο ότι είμαστε ανασφαλείς και αναζητούμε συνεχώς την αποδοχή από τους άλλους.

Εάν είσαι από τους τυχερούς, καθώς προχωράς στη ζωή σου, θα έχεις δίπλα σου αυτούς τους λίγους κοντινούς ανθρώπους που καταλαβαίνουν τις πραγματικές σου προθέσεις και σε “επικυρώνουν” σε κάθε σου βήμα ή σκέψη.

Αυτή η επικύρωση δεν θα έρθει ούτως ή άλλως “απ’ έξω”. Είναι θέμα χρόνου να το καταλάβεις πως η έγκριση απ’ όλους είναι ουτοπική, σπάνια και περιττή

Tip of the Day: Καθώς βαδίζεις στο μονοπάτι της προόδου και εκφράζεις τον πραγματικό σου εαυτό στον έξω κόσμο, θα πρέπει να πληρώσεις και το τίμημα. Το τίμημα του να σε παρεξηγούν, το τίμημα του να σε κρίνουν. Αποδέξου ό,τι συμβαίνει και σταμάτα να εξηγείς σε όλους ποιος είσαι. Δεν θα καταλάβουν έτσι και αλλιώς…