Θέλω να πάω σπίτι μου…

Καλημέρα SayYesser και καλή εβδομάδα!!!

Θέλω να πάω σπίτι μου! Αχ αυτό το συναίσθημα…

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να γυρνάς σπίτι και να ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου μετά από μια δύσκολη μέρα. Παρόλο που τα τελευταία χρόνια όλοι μας ξοδέψαμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι από ό,τι σχεδιάζαμε, υπό κανονικές συνθήκες, αρκετοί από μας έχουμε ακόμη αυτή την έντονη διάθεση, να γυρίσουμε σπίτι. Κάπως έτσι νιώθω και εγώ σήμερα και ας είναι απλά 1 το μεσημέρι αφού θέλω να πάω σπίτι μου, θέλω να γυρίσω στην ασφάλειά μου και πραγματικά πιστεύω πως έχω “τελειώσει” για σήμερα…

Πώς ξέρουμε ότι έχει τελειώσει επαγγελματικά η μέρα μας; Όλοι θέλουμε να φεύγουμε από το γραφείο σε μια λογική ώρα και οι περισσότεροι από εμάς ανυπομονούμε να μαζέψουμε τα πράγματά μας και να γυρίσουμε σπίτι στο τέλος μιας κουραστικής εργάσιμης ημέρας.

Όταν θέλω πραγματικά να γυρίσω σπίτι αλλά είμαι στο γραφείο…

  • Χαζεύω! Μία δουλειά που θα μου έπαιρνε το πολύ 5′ μπορεί να την φτάσω να γίνει σε δύο ώρες ή και καθόλου.
  • Φαίνομαι πολύ ταλαιπωρημένη. Αν κάτι δεν μπορώ να κρύψω είναι τα συναισθήματά μου, οπότε αν κάποιος με ξέρει έστω και λίγο κοιτάζοντάς με, μπορεί να με διαβάσει σαν ανοιχτό βιβλίο.
  • Γίνομαι απότομη. Προφανώς και δεν μου φταίει κανείς που δεν είμαι σε ένα νησί να πίνω μαργαρίτες όμως φταις και εσύ, αφού με βλέπεις έτσι μη μου μιλάς…
  • Στο τέλος, με πιάνει απελπισία που άφησα τόσες εκκρεμότητες. Τα μεγεθύνω όλα τόσο πολύ στο κεφάλι μου λες και χάθηκε ο κόσμος αν για μία μέρα δουλέψω λιγότερο από τις υπόλοιπες.

Θα σου πω όμως και πώς το πολεμάω όταν νιώθω έτσι και η επιστροφή στο σπίτι δεν είναι επιλογή…

  • Κάνω ένα διάλειμμα και πηγαίνω μία βόλτα (του 10′) είτε εντός είτε εκτός της εταιρείας. Καμιά φορά πιάνει!
  • Τρώω κάποιο “απαγορευμένο” σνακ. Αλήθεια το να φάω κάτι που με ευχαριστεί έχω παρατηρήσει ότι μου αλλάζει τη διάθεση. Συνήθως πιάνει!
  • Βρίσκω την αγαπημένη μου συνάδελφο και της προτείνω να κάνουμε μαζί διάλειμμα μήπως και με την κουβέντα μας νιώσω καλύτερα. Πιάνει πάντα!

Tip of the Day: ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν μπαίνω στα social όταν έχω τάσεις φυγής γιατί αποδεδειγμένα γίνομαι χειρότερα. Μπορεί να δω φίλους μου να πίνουν καφέ σε κάποια παραλία, να βλέπω τη γειτόνισσα που βαριέται και αναρωτιέται ποια σειρά να αρχίσει στο Netflix ή την ξαδέρφη που έχει πάρει τα παιδιά από το σχολείο στη 1 το μεσημέρι και τρώνε όλοι μαζί μεσημεριανό με #family & #lovemyfamily και εγώ γίνομαι ακόμα χειρότερα που αφήνω τα δικά μου ολοήμερο και άλλα πολλά. Οπότε ό,τι και να κάνεις μην κάνεις scroll στα social.

Εσύ τι κάνεις όταν νιώθεις το συναίσθημα “θέλω να πάω σπίτι μου”;