Συνταγές από το Α ως το Ω… by μασούτης
Όταν το Ο συνάντησε το Π το τραπέζι απέκτησε… άλλο νόημα!
Μπορείτε να παραγγείλετε όλα τα προϊόντα που θα χρειαστούμε γρήγορα, εύκολα και οικονομικά από το eshop.masoutis.gr
Οσομπούκο στη γάστρα
Θα χρειαστούμε:
1,5 κιλό μοσχαρίσιο οσομπούκο
1 μεγάλο κρεμμύδι
MrGrand Σκόρδο Τριμμένο
1 φλ. MrGrand Ελαιόλαδο Extra Παρθένο
1 1/2 φλ. Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Κρασί Ερυθρό Ξηρό
500 γρ. MrGrand Τομάτα Τριμμένη
1 1/2 κ.σ. MrGrand Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις
Λίγο MrGrand Μπαχάρι Ολόκληρο
1 κ.γ. MrGrand Πιπέρι Μαύρο Μύλος
MrGrand Κανέλα Τριμμένη
MrGrand Αλάτι Θαλασσινό Μύλος
Πώς γίνεται:
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε καλά το κρέας.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το μπαχάρι και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια, το τοποθετούμε στη γάστρα.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στη γάστρα. Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγη κανέλα και νερό. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο στους 185°C για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Πουρές καρότου – γλυκοπατάτας
500 γρ. καρότα, καθαρισμένα
500 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
50 ml MrGrand Ελαιόλαδο Extra Παρθένο
MrGrand Αλατοπίπερο Μύλος
MrGrand Αλάτι Θαλασσινό Μύλος
MrGrand Μοσχοκάρυδο Ολόκληρο
100 ml MrGrand Γάλα Υψηλής Θερμικής Επεξεργασίας Ελαφρύ 1,5%
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις γλυκοπατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου 15 λεπτά πριν βράσουν οι πατάτες, ρίχνουμε τα καρότα και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Λιώνουμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα. Ανακατεύουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας με τον πουρέ καρότου και βάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε τον πουρέ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλατοπίπερο, λίγο μοσχοκάρυδο, το οποίο έχουμε τρίψει, και το γάλα (ζεστό) και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε!