Συνταγές από το Α ως το Ω… by μασούτης!
Tα θαλασσινά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της υγιεινής διατροφής και έτσι δεν θα μπορούσαν να λείπουν ακόμα και από τις γιορτές. Την περίοδο των Χριστουγέννων κάντε ένα διάλειμμα από τη γαλοπούλα και τα κρεατικά, ετοιμάζοντας τη συνταγή που σας προτείνουμε.
Μπορείτε να παραγγείλετε όλα τα προϊόντα που θα χρειαστούμε γρήγορα, εύκολα και οικονομικά από το eshop.masoutis.gr
Θα χρειαστούμε:
1 κιλό θράψαλα καθαρισμένα
1 ποτήρι Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Κρασί Ερυθρό Ξηρό
MrGrand Ελαιόλαδο Extra Παρθένο
1 κρεμμύδι
10 τοματίνια
MrGrand Κουρκουμά
MrGrand Αλατοπίπερο Μύλος
MrGrand Πιπέρι Κόκκινο Γλυκό (πάπρικα)
Για τη γέμιση:
2 κρεμμύδια
2 καρότα
MrGrand Κουκουναρόψυχα
2 κ.σ. Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Ρύζι Καρολίνα Μακεδονίας, για κάθε θράψαλο
MrGrand Κουρκουμά
MrGrand Πιπέρι Κόκκινο Γλυκό
MrGrand Αλατοπίπερο Μύλος
μαϊντανό
Πώς γίνεται:
Ξεκινάμε με τη γέμιση
Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε ένα κρεμμύδι. Προσθέτουμε στο τηγάνι ένα καρότο, είτε τριμμένο είτε σε πολύ μικρά κομματάκια, και τον μαϊντανό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουκουνάρι μαζί με το άλλο κρεμμύδι και το ρύζι. Ανακατεύουμε και μετά βάζουμε λίγο κουρκουμά, πάπρικα και αλατοπίπερο. Στο τέλος για να μαλακώσει το ρύζι προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Γεμίζουμε τα θράψαλα και τα ψήνουμε στη γάστρα
Βάζουμε σε κάθε θράψαλο από δύο κουταλιές γέμισης. Κλείνουμε καλά το κάθε θράψαλο με μία οδοντογλυφίδα στην άκρη. Τοποθετούμε τα θράψαλα στη γάστρα και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, τα τοματίνια και το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
Ρίχνουμε τώρα λίγο ακόμα κουρκουμά, πάπρικα και αλάτι. Ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά και όταν είναι έτοιμα βάζουμε λίγο μαϊντανό.
Tip
Mπορείτε να ενισχύσετε τη γεύση της τομάτας προσθέτοντας MrGrand Τομάτα Τριμμένη όταν τοποθετήσετε τα θράψαλα στη γάστρα.