Γιατί τίποτα δεν είναι αρκετό;

Καλημέρα και καλή εβδομάδα SayYesser!

Όταν κάτι καταφέρουμε, όταν η τύχη μας χαμογελάσει, όταν επιτέλους πετύχουμε έναν στόχο για τον οποίο προσπαθούσαμε καιρό χαιρόμαστε για λίγο και μετά… θέλουμε κι άλλα, υλικά αγαθά, επιτυχίες… Με λίγα λόγια δεν ικανοποιούμαστε ποτέ και με τίποτα. Και φυσικά συνεχώς κάτι κυνηγάμε. Είσαι κι εσύ ένας από εμάς; Γιατί σίγουρα είμαστε πάρα πολλοί εκεί έξω…

Τι μας συμβαίνει; Προσπαθούμε ν’ αποκτήσουμε αυτό που δεν έχουμε ή να γίνουμε αυτό που δεν είμαστε;

“Ένας ναυαγός που κατάφερε να σωθεί γαντζωμένος σ’ ένα ξύλο όταν βυθίστηκε το πλοίο του, ζει στην ερημιά, σ’ ένα απομονωμένο νησί. Μετά από χρόνια στη σιωπή και τις στερήσεις, βλέπει ένα πρωί να βγάζει η θάλασσα στην παραλία ένα περίεργο, αστραφτερό λυχνάρι. Ο ναυαγός, χωρίς καθόλου να διστάσει, τρίβει το λυχνάρι και εμφανίζεται ένα τζίνι.

«Θα σου ικανοποιήσω δύο επιθυμίες», λέει το τζίνι. «Μία γιατί μ’ έσωσες από τη θάλασσα, και μία ακόμη γιατί μ’ απελευθέρωσες από τη φυλακή μου».

Ο άντρας αναλογίζεται όλα όσα ονειρευόταν τόσα χρόνια στο ερημονήσι… «Θα ‘θελα να είχα ένα μπουκάλι μπίρα που να μη στερεύει ποτέ, άθραυστο κι αιώνιο». «Αυτό είναι εύκολο», λέει το τζίνι. «Έγινε».

Εμφανίζεται ένα συννεφάκι στα πόδια του ναυαγού και μέσα υπάρχει ένα μπουκάλι μπίρα. Ο άντρας την αρπάζει και πίνει λαίμαργα αυτό που τόσο καιρό λαχταρούσε. Αφού πίνει τη μεγαλύτερη γουλιά που έχει πιει στη ζωή του, κοιτάζει το μπουκάλι και διαπιστώνει πως είναι ακόμη γεμάτο.

Βάζει τα γέλια, αναποδογυρίζει το μπουκάλι κι αρχίζει να χύνει την μπίρα στην άμμο. Το χρυσαφένιο υγρό πέφτει σαν χείμαρρος ασταμάτητα στην παραλία, το μπουκάλι όμως δεν αδειάζει. Εκσφενδονίζει τότε τον πολύτιμο θησαυρό του πάνω σ’ έναν βράχο, το γυαλί όμως δε σπάει και το μπουκάλι εξακολουθεί να είναι μέχρι πάνω γεμάτο μπίρα.

Ο άντρας τραβάει άλλη μια ατέλειωτη ρουφηξιά και σκουπίζει τα χείλη του με το μανίκι του… «Ποια είναι η δεύτερη επιθυμία σου;» τον ρωτάει το τζίνι. «Μήπως θέλεις χρόνο να το σκεφτείς;» Ο ναυαγός όμως είναι άπληστος, και οι άπληστοι δεν έχουν καθόλου φαντασία… «Όχι», λέει ο άντρας που τόσο καιρό ζει στο ερημονήσι. Θέλω άλλο ένα ίδιο μπουκάλι!».

Τip of the Day: Είναι πολύ σημαντικό να απολαμβάνουμε τις επιτυχίες μας, μικρές ή μεγάλες, να γιορτάζουμε τις νίκες μας, να ζούμε τις στιγμές μας! Να κλείνουμε τα αφτιά μας στη φωνή που απαιτεί συνέχεια το κάτι ακόμα, χωρίς έλεος! Ας μην έχουμε το μόνιμο άγχος να τα καταφέρουμε σε όλα, που μας κάνει παρατηρητές της ζωής μας… Ας μας αγαπήσουμε πιο βαθιά και ναι ας θέλουμε κι άλλα, όμως όχι εμμονικά αλλά από πραγματική δίψα για ζωή!