Η Uber γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γης 

Aerial view of highway junctions. Bridge roads shape number 8 or infinity sign with green garden and trees in connection of architecture concept. Top view. Urban city, Taipei at sunset, Taiwan.

Με το σύνθημα «Ο δρόμος μας για μηδενικές εκπομπές» η Uber γιορτάζει τη φετινή παγκόσμια Ημέρα της Γης επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για ένα βιώσιμο μέλλον.
Η Γενική Διευθύντρια της Uber Ελλάδας, Σαρίτα Βαρούχ, δήλωσε “Η στροφή προς τις πράσινες μετακινήσεις είναι έκδηλη και στην συμπεριφορά και τις προθέσεις των συνεργαζόμενων με την Uber οδηγών στη χώρα μας. Σήμερα ήδη στην Ελλάδα το 15% των συνεργαζόμενων με εμάς οδηγών διαθέτουν οχήματα υβριδικής τεχνολογίας, ενώ το 41% αυτών δηλώνει ότι θα επιθυμούσε τη μετάβαση σε ηλεκτρικό όχημα. Από το σύνολο των
συνεργαζόμενων με την Uber οδηγών το 10% θα ήθελε να μεταπηδήσει σε ηλεκτρικό όχημα, ενώ το 71% των οδηγών οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα ήθελε να κάνει χρήση υβριδικού οχήματος.”

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με το Climate Assessment and Performance Report της Uber, περισσότερα από 37.000 οχήματα μηδενικών ρύπων ενεργοποιούνται μέσω της πλατφόρμας σε μηνιαία βάση σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη, τετραπλάσια δηλαδή σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι οδηγοί των οχημάτων αυτών ολοκλήρωσαν μέσω της εφαρμογής πάνω από 19,4 εκατομμύρια διαδρομές. Συνολικά το 7,1% όλων
των διαδρομών στην Ευρώπη και 4,1% αυτών σε ΗΠΑ και Καναδά πραγματοποιήθηκαν με οχήματα μηδενικών ρύπων, καταγράφοντας αύξηση 3,6% σε σχέση με πέρυσι.