Πασχαλινό τραπέζι…. by Μασούτης!

Θέλετε να ετοιμάσετε ένα εύκολο πασχαλινό μενού που όμως θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις; Απλές συνταγές και υπέροχες γεύσεις συνθέτουν την πρότασή μας για να το πετύχετε!

Τα προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε και σας προτείνουμε είναι από το eshop.masoutis.gr.

Πασχαλινά μαθήματα!
– Η λέξη Πάσχα είναι εβραϊκής προέλευσης. Είναι ελληνοποιημένη και σημαίνει “διάβαση” ή αλλιώς πέρασμα. Οι Εβραίοι γιορτάζουν τη διάβασή τους από την Ερυθρά θάλασσα και την απελευθέρωση τους από τη Φαραωνίτιδα δουλεία. Οι Χριστιανοί γιορτάζουν το Πάσχα, την ανάσταση του Χριστού, την απελευθέρωσή τους από την αμαρτία και τον θάνατο.
– Το Πάσχα λέγεται και «Λαμπρή», ονομασία που προήλθε από τους αναστάσιμους κανόνες της εκκλησίας, καθώς η ημέρα του Πάσχα ονομάζεται «Λαμπροφόρος».

Μαγειρίτσα η… εναλλακτική!

Θέλετε να φτιάξετε μαγειρίτσα αλλά όχι την κλασική; Σας έχουμε τη λύση!

Θα χρειαστούμε:

3 συσκευασίες MrGrand Μανιτάρια Τεμαχισμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 μαρούλι ψιλοκομμένο

100 γρ. Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Ρύζι Γλασέ Άδενδρου

3 κ.σ. MrGrand Ελαιόλαδο Extra Παρθένο

MrGrand Αλατοπίπερο Μύλος

Για το αυγολέμονο θα χρειαστούμε:

2 φλ. MrGrand Χυμό Λεμονιού και 2 MrGrand Αυγά Μεσαία

Πώς γίνεται:

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας για να μην κολλήσει! Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε. Όταν εξατμιστεί το νερό προσθέτουμε τον άνηθο και σιγοβράζουμε το μίγμα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαρούλι και αφήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό λεμονιού και 1 φλιτζάνι από το ζουμί της μαγειρίτσας. Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και ανακατεύουμε καλά. Έτοιμη η μαγειρίτσα!

Κατσικάκι: Η light και πολύχρωμη εκδοχή του

Ας δοκιμάσουμε το κατσικάκι ή το αρνάκι αλλιώς!

Θα χρειαστούμε:

1 μεγάλο κομμάτι Κατσίκι Νωπό Ελληνικό Τεμαχισμένο ή Αρνί Νωπό Ελληνικό Τεμαχισμένο

4 κ.σ. MrGrand Ελαιόλαδο Extra Παρθένο

6 φλ. MrGrand Χυμό Λεμονιού

2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

2 κ.γ. MrGrand Σκόρδο Τριμμένο

MrGrand Αλατοπίπερο Μύλος

Πώς γίνεται:

Ανακατεύουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο. Αλείφουμε με το μίγμα όλο το κομμάτι κατσίκι και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Βάζουμε το κατσικάκι – αφού πρώτα το κόψουμε σε μικρά κομμάτια – σε ταψί προσθέτοντας ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο για να σιγοψήνεται για 2 ώρες περίπου. 10 λεπτά πριν το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.

Τip

Mπορούμε να το συνοδεύσουμε με ψητά λαχανικά που θα ψηθούν μαζί με το κατσικάκι. Πιπεριές πολύχρωμες, μελιτζάνες και κολοκυθάκια θα πλημμυρίσουν το φαγητό με υπέροχα αρώματα!

Aνάλαφρη πουτίγκα φράουλας

Ένα ανάλαφρο γλύκισμα που τρώγεται ευχάριστα μετά από ένα πλούσιο γεύμα αλλά και μια γλυκιά απόλαυση για όσους λατρεύουν τα γλυκά ενώ προσέχουν τη διατροφή τους.
Εύκολο και… διασκεδαστικό, αφού μπορούμε να το φτιάξουμε σε οποιαδήποτε γεύση ή χρώμα: με ζελέ ανανά και κομματάκια ανανά, με φράουλα ή ανακατεύουμε και ταιριάζουμε φρούτα και γεύσεις.

Θα χρειαστούμε:
2 φακελάκια MrGrand Φρουί Ζελέ Light Φράουλα
400 γρ. Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Γιαούρτι Στραγγιστό Ελληνικό 2% Λιπαρά

Πως γίνεται:
– Διαλύουμε το φρουί ζελέ σε 2¼ φλιτζάνια βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
– Προσθέτουμε 2¼ φλιτζάνια παγωμένο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το ζελέ στο μπολ να κρυώσει.
– Αφού κρυώσει, προσθέτουμε τo γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
– Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε μία φόρμα (κατάλληλη για ψυγείο) ή το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ.
– Αφήνουμε το γλύκισμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να πήξει.
Καλή μας απόλαυση!

Tip
Σερβίρουμε με σαντιγί και κομματάκια φράουλας ή με σιρόπι φράουλα.