Μην προσπαθείς να ελέγξεις τον κόσμο – Ξεκίνα πρώτα με το μυαλό σου!

Καλημέρα SayYesser!!!

Κάποτε ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να καλύψει όλη τη γη με δέρμα. Ο άνθρωπος αυτός είχε τρυφερά πόδια και όπου περπατούσε, πονούσε.

Ο ήλιος έκανε την άμμο και τις πέτρες πολύ ζεστές, οι βράχοι ήταν κοφτεροί, η πυκνή βλάστηση έκρυβε αγκάθια και γενικά το περιβάλλον πλήγωνε τα πόδια του. Έτσι ανεξάρτητα από την εποχή ή το μέρος, ο άνθρωπος αυτός τριγυρνούσε νιώθοντας αναστατωμένος. Ο κόσμος δεν ήταν όπως ήθελε να είναι.

Έτσι μια μέρα είχε μια φαεινή ιδέα.

«Αν μπορώ απλώς να καλύψω τη γη με δέρμα, θα ήμουν εντάξει! Θα μπορώ να περπατάω πάνω από οτιδήποτε και να μην νιώθω πόνο».

Αλλά πού να βρεις όλο αυτό το δέρμα; Γρήγορα είδε το ελάττωμα στο σχέδιό του και ξεφούσκωσε, νιώθοντας ηττημένος.

Μέχρι που ήρθε ένας φίλος και μοιράστηκε μια διαφορετική ιδέα. «Αντί να καλύψεις τη γη με δέρμα, γιατί να μην ξεκινήσεις καλύπτοντας τα πόδια σου;»

Ο άντρας έμεινε άναυδος στη σιωπή. Δεν του είχε περάσει από το μυαλό ότι δεν ήταν οι αιχμηρές πέτρες, η καυτή άμμος ή τα αγκάθια το πρόβλημα αλλά αντιθέτως τα πόδια του ήταν αυτά που έπρεπε να φροντίσει και να προφυλάξει.

Και εδώ είναι το θέμα…

Πολλοί από μας ζούμε τη ζωή όπως αυτός ο άνθρωπος. Όταν ο κόσμος δεν συμπεριφέρεται όπως θέλουμε, παραπονιόμαστε. Προσπαθούμε να «φτιάξουμε» τον κόσμο εκεί έξω. Και κρατάμε όμηρο την εσωτερική μας κατάσταση ευημερίας μέχρι να αλλάξει ο εξωτερικός κόσμος.

Αλλά όταν η ηρεμία μας εξαρτάται από το αν ο κόσμος είναι όπως τον θέλουμε, τότε είμαστε συναισθηματικά εύθραυστοι. Και η συναισθηματική μας φόρτιση, μας κάνει γκρινιάρηδες και παραπονιάρηδες και χωρίς να το καταλάβουμε έχουμε μπει σε ένα φαύλο κύκλο, χωρίς προορισμό, χωρίς σκοπό και σίγουρα χωρίς επιτυχία στο μέλλον.

Tip of the Day: Ευτυχώς έχουμε και άλλη επιλογή. Αντί να προσπαθούμε να αλλάξουμε τον κόσμο για να νιώθουμε καλά, μπορούμε να ξεκινήσουμε αλλάζοντας γνώμη. Να γίνουμε ο τύπος του ατόμου που διατηρεί την ηρεμία του, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες. Πώς; Επιλέγοντας να αναλάβουμε την ευθύνη για την εσωτερική μας κατάσταση και να κάνουμε ό,τι μπορούμε σε καθημερινή βάση για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι.

Και ας είμαστε ειλικρινείς… Υπάρχει πολλή καυτή άμμος, αγκάθια και αιχμηρά βράχια που πρέπει να διασχίσουμε αν θέλουμε να σημειώσουμε πρόοδο.

Ο κόσμος είναι γεμάτος προκλήσεις. Ας αφήσουμε λοιπόν την εύκολη λύση να παραπονιόμαστε για το περιβάλλον και ας θωρακίσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, να του δώσουμε τα εφόδια ώστε να συνεχίσουμε το ταξίδι της ζωής και να φτάσουμε πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε.