Όταν η άγνοια ουρλιάζει, η νοημοσύνη σιωπά… 

Καλημέρα SayYesser και καλή εβδομάδα!!!

Ο γάιδαρος είπε στην τίγρη: “Το γρασίδι είναι γαλάζιο.”

Η τίγρης απάντησε: “Όχι, το γρασίδι είναι πράσινο.”

Η συζήτηση άναψε και οι δυο τους αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους και επίσημα, οπότε πήγαν στο λιοντάρι, τον Βασιλιά της ζούγκλας.

Βλέπουν το λιοντάρι από μακριά που καθόταν στον θρόνο του και ο γάιδαρος αρχίζει να φωνάζει: “Υψηλότατε είναι αλήθεια ότι το γρασίδι είναι γαλάζιο, σωστά;”

Το λιοντάρι απάντησε “Σωστά, το γρασίδι είναι γαλάζιο.”

Ο γάιδαρος λοιπόν συνέχισε: “Είδατε όλοι, είχα δίκιο;! Βασιλιά μου, η τίγρης όμως δεν συμφωνεί μαζί μου και με αμφισβητεί, παρακαλώ τιμωρήστε την!”

Ο Βασιλιάς δήλωσε τότε ότι η τίγρης θα τιμωρηθεί με 5 χρόνια σιωπής.

Ο γάιδαρος εκστασιασμένος πήρε τον δρόμο του και μονολογούσε χαρούμενος “Το γρασίδι είναι γαλάζιο, το γρασίδι είναι γαλάζιο…!”

Η τίγρης δέχτηκε την τιμωρία της αλλά πρώτα ρώτησε το λιοντάρι: “Η Αυτού Μεγαλειότητα σου γιατί να με τιμωρήσει; Αφού και οι δύο ξέρουμε πως το γρασίδι είναι πράσινο.”

Το λιοντάρι λοιπόν της απάντησε: “Ναι, έχεις δίκιο, στην πραγματικότητα το γρασίδι είναι όντως πράσινο.”

“Τότε γιατί με τιμωρείς;” του φώναξε η τίγρης.

Το λιοντάρι απάντησε: “Η τιμωρία σου δεν έχει να κάνει με το ερώτημα αν το γρασίδι είναι πράσινο ή γαλάζιο. Η τιμωρία σου επήλθε γιατί δεν είναι δυνατόν ένα γενναίο και έξυπνο πλάσμα σαν εσένα να σπαταλάς χρόνο με έναν γάιδαρο και μετά να έρχεται να με ενοχλεί για μία τόσο βλακώδη ερώτηση. Έφαγες τον χρόνο σου όπως και τον δικό μου, γι’ αυτό και σε τιμωρώ.”

Tip of the Day: Το χειρότερο χάσιμο χρόνου είναι να μαλώνεις με τον ανόητο και φανατικό που δεν νοιάζεται για την αλήθεια αλλά μόνο για την νίκη των πεποιθήσεων και των ψευδαισθήσεών του. Ποτέ μην ξοδεύεις τον χρόνο σου σε συζητήσεις που δεν έχουν νόημα… Υπάρχουν άνθρωποι που ανεξάρτητα από τα πόσα στοιχεία παρουσιάζονται, αδυνατούν να κατανοήσουν και τυφλώνονται από τον εγωισμό, το μίσος και την αγανάκτηση, και το μόνο πράγμα που θέλουν είναι να μοιάζουν σωστοί ακόμα και αν δεν είναι. Όταν η άγνοια ουρλιάζει, η νοημοσύνη σιωπά…