Θαρραλέες συζητήσεις = ευτυχισμένοι άνθρωποι

Καλημέρα SayYesser!!!

Όσο τα χρόνια περνούν τόσο πιο πολύ συνειδητοποιώ ότι οι πιο σημαντικές συζητήσεις είναι αυτές που με τρομάζουν περισσότερο.

Είτε θέλω να διορθώσω κάποιο λάθος μου, είτε να θέσω τα όριά μου, είτε να αναδείξω κάτι που απλά με απασχολεί νομίζω πως επιστρατεύω όλο μου το θάρρος για να καταφέρω να ξεκινήσω την όποια τέτοια δύσκολη συζήτηση.

Κάτι που είναι λογικό, γιατί νιώθουμε φόβο μόνο όταν διακυβεύεται κάτι που μας ενδιαφέρει. Αλλά το γεγονός ότι νιώθουμε αυτόν τον φόβο καθιστά πολύ εύκολο να παραμελήσουμε αυτές τις συζητήσεις.

Είναι ταυτόχρονα:

  1. Το πιο σημαντικό για εμάς να έχουμε.
  2. Το πιο εύκολο για εμάς να αγνοήσουμε.

Πάντα υπάρχει κάποια δικαιολογία, γιατί τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μια θαρραλέα συζήτηση. Έτσι σηκώνουμε το χαλάκι και κρύβουμε από κάτω ό,τι πραγματικά μας απασχολεί.

Αλλά αν το κάνουμε συνήθεια τότε ο χρόνος θα μας προσπεράσει και θα περάσουν μήνες ίσως και χρόνια μέχρι να συνειδητοποιήσουμε πως δεν είπαμε κάτι που έπρεπε να ειπωθεί.

Ναι, καλά κατάλαβες, μόλις συνειδητοποιήσεις τον χρόνο που πέρασε και τα λόγια που δεν ξεστόμισες τότε μόνο θα μετανιώσεις για όσα έπρεπε να πεις και τελικά κράτησες μέσα σου να σε “τρώνε”.

Θέλει θάρρος η ζωή, σε όλες της τις εκφάνσεις. Ποτέ δεν θα υπάρξει η τέλεια στιγμή για να κάνουμε αυτές τις θαρραλέες συζητήσεις. Εκτός κι αν αποφασίσουμε να κάνουμε ΑΥΤΗ την τέλεια στιγμή.

Tip of the Day: Μίλα. Στάσου στο ύψος σου και υπερασπίσου τα θέλω σου. Όποτε φοβάμαι να ξεκινήσω κάποια άβολη συζήτηση παίρνω θάρρος όταν οραματίζομαι τον μελλοντικό μου εαυτό, πόσο περήφανος θα είναι που όταν κάτι με ενοχλούσε δεν έβαζα το κεφάλι μέσα στην άμμο και απλά περίμενα, αλλά ήμουν εκεί να ορθώσω ανάστημα και να τολμήσω να τοποθετηθώ “δημόσια” για ό,τι με ενοχλεί. Οι πιο θαρραλέες συζητήσεις είναι οι πιο δύσκολες ναι, όμως είναι και αυτές που θα αναδείξουν την πραγματική σχέση που έχεις με τον εαυτό σου, πόσο σε υπολογίζεις, πόσο σε εκτιμάς και τι αληθινά επιθυμείς… Την επόμενη φορά που θα πρέπει να κάνω μία άβολη συζήτηση, μπορεί να χρειαστώ όλο το θάρρος του κόσμου όμως θα το κάνω, μου το χρωστάω, μου το χρωστάω να είμαι καλά και ευτυχισμένη. Ακόμα και αν χρειαστεί να “σπάσω” μερικά αυγά…

Θαρραλέες συζητήσεις = ευτυχισμένοι άνθρωποι