WLG Female Stars: Η πρώτη επαγγελματική γυναικεία ομάδα gaming!

Η WLG Female Stars είναι η πρώτη επαγγελματική γυναικεία ομάδα online gaming! Η Milena, η Stacy και η Maria μας μίλησαν για την αξιόλογη πορεία τους, τους στόχους και τα όνειρά τους.

Πώς σχηματίστηκε η πολύ επιτυχημένη ομάδα σας, Female Stars; Μιλήστε μας για την ιστορία σας!

Η WLG Female Stars είναι η 1η επαγγελματική γυναικεία gaming ομάδα από τον esports οργανισμό WLGaming Esports, No.1 esports ομάδα σε Ελλάδα και Κύπρο. Πριν 20 χρόνια είχαν γίνει κάποιες αξιότιμες προσπάθειες από γυναικείες ομάδες αλλά λόγω εποχής δεν προχώρησε σε κάτι πιο σοβαρό μέχρι και τώρα. Στόχος είναι να στηρίξουμε τις γυναίκες gamers, από casual μέχρι content creators μέχρι και τα μεγάλα ταλέντα που μπορούν να αγωνιστούν επαγγελματικά σε κάποιο παιχνίδι όπως καλή ώρα είναι το Valorant.

Τι ακριβώς κάνουν οι Female Stars;

Είναι ένας esports οργανισμός κάτω από το brand της WLGaming Esports. Στόχος είναι μέσα από τις Female Stars να αναδειχθούν γυναίκες gamers ανεξάρτητα το επίπεδό τους μέσα από ενέργειες με την WLG και τους συνεργάτες της.

Η WLG στηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο είναι εφικτό έτσι ώστε οι γυναίκες gamers να έχουν τη στήριξη που χρειάζονται. Έχουμε competitive players που προπονούνται σε συγκεκριμένο game με στόχο να γίνουν καλύτερες, content creators με τις δικές τους εκπομπές στο twitch tv ή tiktok και οι πιο casual female gamers που θέλουν να στηρίξουν το community και να παίζουν με το κοινό.

Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας με την WLGaming.

Milena: Είναι μια πολύ σημαντική συνεργασία το να είσαι μέλος στη μεγαλύτερη ομάδα e-sports στην Ελλάδα. Σου δίνονται δυνατότητες να συνεργαστείς και να γνωρίσεις και άλλα άτομα του ίδιου χώρου και να δουλέψετε μαζί προς κοινό όφελος. Υπάρχει πολύ ωραίο και φιλικό κλίμα τόσο μεταξύ μας, όσο και με τον Γιάννη που έχει την ομάδα. Είμαστε γενικά ο ένας στο πλευρό του άλλου.

Stacy: Είναι εξαιρετική η συνεργασία που έχουμε με την WLG. Είναι η No.1 esports ομάδα σε Ελλάδα και Κύπρο και αυτοί μας ανοίγει τις πόρτες για μοναδικά activation όπως αυτό με τη Mythos.

Maria: Πραγματικά είναι φορές που δεν έχω λόγια. Η συνεργασία με την ομάδα είναι καταπληκτική. Θα ήθελα να αναφέρω ότι είμαστε σαν μια οικογένεια και ο ένας προσπαθεί να βοηθήσει τον άλλον χωρίς να περιμένει κάτι πίσω. Και δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να μην νιώθεις μόνη.

Στην Ελλάδα ο κόσμος δεν ήταν αλλά ούτε είναι ακόμα πολύ εξοικειωμένος με τις γυναίκες gamers. Πώς το βιώνετε αυτό; Δεχτήκατε ή δέχεστε αρνητικές κριτικές; Συναντήσατε εμπόδια;

Milena: Πιστεύω πως πλέον ο κόσμος έχει αρχίσει και εξοικειώνεται πλήρως. Μέχρι και πριν λίγα χρόνια δεν ήταν τόσο. Πλέον έχουμε δείξει, ως γυναικείο φύλο, πως είμαστε ικανές να σταθούμε ισάξια και επάξια στον χώρο. Αρνητικές κριτικές πάντα θα υπάρχουν, ό,τι και αν κάνεις. Αυτό δεν αναιρεί όλα τα θετικά και δεν πρέπει να μας επηρεάζει, για να πάμε μπροστά και να μην χάνουμε τη δική μας θετικότητα ως προς τη δική μας δουλειά και τον κόσμο. Πρέπει να μένουμε πιστοί στον σκοπό.

Stacy: Πλέον έχει αλλάξει αυτό αρκετά χάρη στις κινήσεις της WLG στο γυναικείο gaming. Υπάρχουν φυσικά και εξαιρετικές κοπέλες σε όλο τον κόσμο που είναι πολύ καλές και σε υψηλό επίπεδο σε κάθε παιχνίδι. Οι αρνητικές κριτικές νομίζω δεν θα τελειώσουν να γίνονται ποτέ. Και αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα. Το έχω ξεπεράσει πλέον και κάνω απόλυτο focus σε αυτό που μου αρέσει.

Maria: Από πλευράς μου, που παίζω από πολύ μικρή ηλικία, θα έλεγα ότι ο κόσμος έχει αλλάξει συγκεκριμένα για το ελληνικό community, πλέον είναι πιο ανοιχτοί στο να έχουν μια κοπέλα στην ομάδα τους και προσπαθούν να βοηθήσουν.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Milena: Έχω σκοπό να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται και να εξελιχθώ όσο πιο πολύ γίνεται. Το πρώτο σχέδιο για αυτό είναι το να υπάρχει ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητά μου. Τα υπόλοιπα έρχονται και δεν τα αποκαλύπτουμε ακόμα.

Stacy: Να συνεχίσω το streaming και να βελτιώσω το επίπεδο και το content μου.

Maria: Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο. Θέλω να δημιουργήσω ένα σταθερό πρόγραμμα για να αφιερώσω χρόνο στο να κάνω stream.

Πώς βλέπετε το μέλλον του γυναικείου gaming και τι θα λέγατε σε κορίτσια που σας βλέπουν ως πρότυπά τους και θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματά σας;

Milena: Να μην φοβούνται και να κυνηγάνε τους στόχους τους. Όσο ντροπαλές κι αν είναι, όσο κι αν σκέφτονται τι θα πει κάποιος άγνωστος ή ακόμη και γνωστός. Να τολμήσουν και αργά ή γρήγορα θα καταφέρουν τον σκοπό τους, αρκεί να πιστεύουν και να δουλέψουν για αυτό, γιατί τίποτα δεν μας χαρίζεται αν μένουμε οι ίδιοι αδρανείς. Το γυναικείο gaming community έχει ανάγκη από γυναικείες παρουσίες, ακόμα πιστεύω είναι μόνο η αρχή του. Όσο περνάει ο καιρός περισσότερες κοπέλες κάνουν την αρχή. Εμείς είμαστε εδώ να τις στηρίξουμε.

Stacy: Κάνε αυτό που σου αρέσει, χωρίς να σκέφτεσαι τι θα πει ο κόσμος γύρω σου. Αυτό είναι το σημαντικό. Το γυναικείο gaming όλο και ανεβαίνει και σίγουρα δεν μπορεί να το σταματήσει τίποτα. Υπάρχουν πολλές κοπέλες που είναι φανταστικές gamers και content creators και σίγουρα θα εμφανιστούν και άλλες.

Maria: Να μην φοβούνται για το τι λένε οι άλλοι για αυτές και να προσπαθούν πάντα. Εάν έχουν κάποιο στόχο να φτάσουν σε ένα υψηλό επίπεδο να μην τα παρατήσουν με την πρώτη δυσκολία. Για να φτάσεις ψηλά θέλει πολύ εξάσκηση και σε καθημερινή βάση.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας ένα όνειρό σας.

Milena: Το όνειρό μου είναι το να αφήσω και εγώ το δικό μου “αποτύπωμα” σε αυτό. Να μπορέσω δηλαδή να παρακινήσω κι άλλα παιδιά να κυνηγήσουν τα δικά τους όνειρα και ό,τι, μα ό,τι και να γίνει/γίνεται στην ζωή τους, να μην το βάζουν κάτω και να πεισμώνουν στο να πετύχουν.

Stacy: Όνειρό μου είναι να πετύχω και να κάνω αυτό που μου αρέσει και φυσικά να ζω άνετα από αυτό. Να περνάω καλά με την παρέα μου και να δημιουργώ.

Maria: Το όνειρό μου είναι να κάνω το χόμπι μου δουλειά. Όσο και αν αγαπάω να παίζω και να κάνω stream δεν είμαι ακόμη στο σημείο να ζω από αυτό. Αλλά θα προσπαθήσω τα πάντα για να μην μείνει απλά ένα όνειρο.