Το φανάρι

Καλημέρα SayYesser!!!

Ναι, έχεις τα δίκια σου, σου αρέσουν οι ιστορίες και εγώ έχω μέρες να σου γράψω μία. Σήμερα όμως θα σε αποζημιώσω, γι’ αυτό διάβασε προσεκτικά:

“Κάποτε λοιπόν ένας νεαρός, στεκόταν στην άκρη ενός πυκνού δάσους. Ήταν κουρασμένος από το ταξίδι που είχε διανύσει και ένιωσε θλίψη, απόγνωση και ανασφάλεια ειδικά για τη διαδρομή που είχε ακόμα μπροστά του. Ήθελε να διανύσει το δάσος και να φτάσει στην άλλη πλευρά όπου ήταν κρυμμένος ένας θησαυρός. Όμως η νύχτα είχε έρθει, όλα ήταν σκοτεινά και σαν να μην έφτανε αυτό, μια πυκνή ομίχλη κάλυψε τα πάντα. Ο νεαρός ήταν σε αδιέξοδο, δεν ήξερε τι να κάνει και κυριολεκτικά είχε παγώσει.
Εκείνη την ώρα σαν από μηχανής Θεός εμφανίζεται ένας ηλικιωμένος άντρας και του δίνει ένα μαγικό φανάρι. Ο σοφός άντρας του λέει λοιπόν: “Aυτό το φανάρι έχει τη δύναμη να φωτίζει μόνο το επόμενο βήμα σου κάθε φορά, τίποτα περισσότερο, πάρτο και ξεκίνα.” Ο νεαρός ξαφνιάστηκε και αναρωτήθηκε “Μα τι δώρο είναι αυτό; Πώς θα διασχίσω ολόκληρο δάσος με φως μόνο για ένα βήμα;”
Μην έχοντας όμως άλλη επιλογή πήρε το φανάρι και τόλμησε να μπει στο δάσος. Όπως του είχε υποσχεθεί ο γέρος σοφός το φανάρι φώτισε το επόμενο βήμα του. Και έτσι έκανε άλλο ένα και στη συνέχεια και άλλο ένα και άλλο ένα και σε κάθε βήμα που έκανε το επόμενο φωτιζόταν. Αν και δεν μπορούσε να δει πιο πέρα από ένα βήμα και δεν μπορούσε να δει μακριά, στην πραγματικότητα δεν βρισκόταν ποτέ στο σκοτάδι. Όπως ήταν επόμενο, βήμα βήμα διέσχισε το σκοτεινό δάσος και έφτασε στην απέναντι πλευρά και εν τέλει βρήκε τον θησαυρό που έψαχνε. Τότε συνειδητοποίησε τη σοφία στα λόγια του ηλικιωμένου άντρα. ”

Tip of the Day: Πολλές φορές όταν θέτεις έναν στόχο δεν χρειάζεται να βλέπεις όλη τη διαδρομή από την αρχή, χρειάζεται μόνο να βλέπεις καθαρά και να τολμάς απλά το επόμενο βήμα.