Είμαστε πάτσι!

Καλημέρα SayYesser!!!

Κατά καιρούς υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που προσπαθούν να μας βλάψουν με τον οποιονδήποτε τρόπο. Είναι κάτι άτομα στον περίγυρό μας που θέλουν να μας κάνουν κακό, στα ερωτικά μας, στα επαγγελματικά μας, στην ίδια μας την ύπαρξη.

Και πολλές φορές τα καταφέρνουν. Και εμείς θυμώνουμε και θέλουμε να ανταποδώσουμε. Και πολύ καλά κάνουμε αν με ρωτάς, γιατί ναι είμαι υπέρ της ανωτερότητας και μπλα μπλα μπλα, όμως όταν κάποιος παρεκτρέπεται τότε είναι χρέος μας να τον φρενάρουμε και να τον επαναφέρουμε στην τάξη -και γιατί όχι να του το ανταποδώσουμε. Να ηρεμήσει το μέσα μας ρε παιδί μου, ότι είμαστε πάτσι, μας την έκανε και τον πληρώσαμε με το ίδιο νόμισμα.

Ανακεφαλαιώνω λοιπόν και σου λέω πως σχεδόν όσοι είμαστε εδώ -και λέω σχεδόν γιατί μπορεί να έχουμε και γκουρού στην παρέα, θέλουμε να πατσίσουμε με όποιον μας έχει βλάψει, μας έχει θίξει, μας έχει προσβάλει, μας έχει αδικήσει και όλα αυτά. Ναι; Ναι.
Είσαι όμως έτοιμος να πατσίσεις και με όποιον σε έχει βοηθήσει;

Tip of the Day: Οι άνθρωποι ξεχνάμε γρήγορα και τείνουμε να υπερθεματίζουμε και να αναλωνόμαστε σε αυτούς που μας έβλαψαν και να υποβιβάζουμε ή να αδιαφορούμε για αυτούς που μας βοήθησαν.
Εγώ σου είπα, είμαι μαζί σου. Αν κάποιος σου κάνει κακό με τον οποιονδήποτε τρόπο σταμάτησέ τον. Όμως αν κάποιος σου κάνει καλό, έχε τα μάτια σου και τα αυτιά σου ανοιχτά να είσαι εκεί όταν θα χρειαστεί και εκείνος βοήθεια από σένα.
Όπως θέλεις να επιστρέφεις την κακία στον κάτοχό της έτσι ακριβώς αλλά και με μεγαλύτερο ζήλο εξασκήσου στο να επιστρέφεις και το καλό στον άνθρωπο που στο χάρισε απλόχερα. Άλλωστε καμία καλή πράξη δεν πάει χαμένη και ο καλύτερος τρόπος για να πάρεις αυτό που θέλεις είναι πρώτα να το δώσεις…

Καλό Σαββατοκύριακο!