Ευτυχία δεν σημαίνει τελειότητα

Καλημέρα SayYesser!!!

Πώς νιώθεις; Αν ήμουν απέναντί σου αυτή τη στιγμή και σε ρωτούσα αν είσαι καλά τι θα μου απαντούσες; Θα μου μιλούσες για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις και ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο ή θα ήσουν χαμογελαστός και αισιόδοξος και θα έψαχνες να βρεις έστω αυτό το μικρό ψήγμα ευτυχίας που κάπου κρύβεται μέσα μας;

Αν περιμένουμε να μας πηγαίνουν όλα τέλεια για να χαμογελάσουμε ή να νιώσουμε λίγη χαρά, πίστεψέ με θα περιμένουμε πολύ ακόμα. Θα σου πω ένα μυστικό: μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι ακόμα και αν όλα δεν είναι καλά. Το να είσαι χαρούμενος δεν σημαίνει ότι όλα είναι τέλεια. Σημαίνει ότι αποφάσισες να κοιτάξεις πέρα ​​από τις ατέλειες.

Η ζωή μου δεν μοιάζει πάντα ακριβώς όπως τη θέλω. Περνάω πολλές μέρες γράφοντας μόνη στο ακατάστατο σαλόνι μου όταν προτιμώ να δουλεύω κοντά στη θάλασσα. Οδηγώ ένα αυτοκίνητο που δεν μου αρέσει πια, ενώ θα προτιμούσα να έχω κάτι καλύτερο. Δεν μου αρέσει που για να πάω στη δουλειά μου βρίσκω μόνο κίνηση, νεύρα και κορναρίσματα, ενώ θα προτιμούσα να ζω κάπου στην επαρχία. Όμως να σου πω κάτι; Ο κόσμος μου, το μέσα μου, δεν θα αλλάξουν αν έχω περισσότερα χρήματα, θέα θάλασσα, καλύτερη δουλειά ή καινούργιο αυτοκίνητο. Το χαρτί περιτυλίγματος ναι θα είναι διαφορετικό, αλλά το δώρο μέσα θα παραμένει το ίδιο.

Ο τρόπος που αισθάνομαι για τον εαυτό μου, πόσο ανοίγομαι σε νέους ανθρώπους και εμπειρίες, πόσο συχνά επιλέγω να χαμογελάω απλώς και μόνο επειδή αισθάνομαι καλά – τίποτα από αυτά τα πράγματα δεν εξαρτώνται από την τωρινή κατάσταση της ζωής μου. Είναι μέσα μου. Είναι μέσα σου!

Η απόλαυση της παρούσας στιγμής είναι μια συνήθεια που θέλει εξάσκηση. Αν πάντα κοιτάς προς το αύριο για ευτυχία, το πιθανότερο είναι ότι θα κάνεις το ίδιο ακόμα και όταν πετύχεις αυτό που ονειρευόσουν. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, η ικανότητα να εκτιμάς αυτό που έχεις μπροστά σου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που πραγματικά έχεις. Έχει να κάνει περισσότερο με το πώς μετράμε τα καλά πράγματα στη ζωή μας ανά πάσα στιγμή.

Tip of the Day: Εξασκήσου στο να θέλεις αυτό που έχεις και θα νιώσεις ακόμα πιο όμορφα όταν τελικά αποκτήσεις αυτό που θέλεις. Κοίτα γύρω σου -τι έχεις μπροστά σου που μπορείς να απολαύσεις; Δεν νομίζω ότι η ευτυχία έχει να κάνει με αυτό που έχουμε, αφού αυτό που έχουμε αλλάζει καθώς οι «επιθυμίες» μας εξελίσσονται. Η ευτυχία έχει να κάνει με το πώς ερμηνεύεις αυτό που έχεις μπροστά σου. Πόσο περήφανος είσαι για τον τρόπο που ζεις τη ζωή σου. Πόσο πρόθυμος είσαι να απολαύσεις τα απλά, ακόμα κι αν τα πράγματα δεν είναι τέλεια.

Αν και δεν είμαι στα high μου, σήμερα επιλέγω να επικεντρωθώ στα καλά -τόσο στον κόσμο όσο και στον εαυτό μου- για να νιώσω ευτυχισμένη αυτή τη στιγμή. Εσύ θα βιώσεις την ευτυχία σου σήμερα ή θα αφήσεις άλλη μία μέρα από τη ζωή σου να πάει χαμένη;