Άγχος και πώς να το ξεγελάσεις

Καλημέρα SayYesser!!!

Παρασκευούλα σήμερα και όλα μοιάζουν απλώς καλύτερα. Μία φίλη SayYesser μου έστειλε πως μία μικρή θετική σκέψη το πρωί μπορεί να αλλάξει όλη μας τη μέρα. Και ξέρεις κάτι, έχει δίκιο.
Αν και όλα πάνε πολύ καλύτερα σε σχέση με τη μαμά μου και όλα μοιάζουν να μπαίνουν σε μία σειρά σιγά σιγά, σήμερα το πρωί σηκώθηκα με ένα βάρος, μία μιζέρια, ένα αδικαιολόγητο άγχος και μία μαυρίλα γενικά.
Θυμήθηκα λοιπόν ένα άρθρο που έχω διαβάσει και έλεγε πως αν νιώθεις άγχος ξεκίνα να περπατάς μέσα στο δωμάτιο, από τη μία μεριά στην άλλη. Όχι μία και δύο, πολλές φορές  απλά διάσχιζε το δωμάτιο πάνω κάτω. Μετά από λίγο σταμάτα σε όποια πλευρά θέλεις και αποφασίσεις εσύ. Απλά αποφάσισε που θέλεις να σταματήσεις και κάντο.

Έτσι ακριβώς λειτουργεί το άγχος και έτσι μόνο ξεπερνιέται. Πρέπει να πάρεις απλά μία απόφαση, να διαλέξεις την πλευρά που θα σταματήσεις και αυτό θα φύγει, γιατί όσο δεν επιλέγεις, εκείνο θα είναι εκεί και θα σε πηγαίνει και θα σε φέρνει χωρίς σταματημό. Είναι στο χέρι σου να σταματήσεις, να πάρεις βαθιά ανάσα και να αποφασίσεις. Οι αποφάσεις και οι επιλογές μας, διώχνουν το άγχος. Η αβεβαιότητα και οι άσκοπες περιπλανήσεις του μυαλού το ενεργοποιούν ξανά. Καλό ε;

Tip of the Day: Τα συναισθήματα είναι απλά επισκέπτες. Νιώσε τα όσο τους αναλογούν και μετά άφησέ τα να φύγουν…
Μην τα αφήνεις να σε ελέγχουν και μην τους επιτρέπεις να σε επισκέπτονται περισσότερο από όσο θέλεις και αντέχεις. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου και επέλεξε την παύση – επιλογή  – απόφαση – δράση και θα δεις πως όλα θα γίνουν καλύτερα όταν καταλάβεις πως εσύ κρατάς το κλειδί για όλες τις κλειστές πόρτες του μυαλού σου…