Είσαι ό,τι βλέπεις!

Καλημέρα SayYesser!!

Παρασκευή σήμερα και είπα να κλείσουμε την εβδομάδα μας με μία ιστορία που έχει κάτι να μας διδάξει…

“Ένα μικρό στραβό δέντρο φύτρωσε στην άκρη ενός δρόμου. Ένα βράδυ, κάποιος κλέφτης, καθώς περπατούσε εκεί κοντά, διέκρινε από μακριά μια φιγούρα και νομίζοντας, ότι επρόκειτο για κάποιον αστυνομικό άρχισε να τρέχει.

Ένα απόγευμα ένας νεαρός άντρας, που ήταν πολύ ερωτευμένος έκανε μια βόλτα κοντά στην περιοχή που ήταν το δέντρο. Κάποια στιγμή διέκρινε από μακριά μια όμορφη φιγούρα και πιστεύοντας ότι ήταν η αγαπημένη του άρχισε να τρέχει προς το μέρος της.

Σε μια άλλη περίπτωση μια μητέρα μαζί με το παιδί της περπατούσαν κοντά στον δρόμο που ήταν το δέντρο. Το παιδί, επηρεασμένο από τις τρομακτικές ιστορίες των παραμυθιών, νόμιζε ότι είδε ένα φάντασμα και άρχισε να κλαίει από τον φόβο του.

Ωστόσο, το δέντρο ήταν πάντα αυτό που είναι… δεν είχε αλλάξει.
Ο κόσμος γύρω μας είναι απλά η αντανάκλαση του εαυτού μας.

Τip of the Day: Είμαστε ό,τι βλέπουμε. Αυτό σημαίνει ότι η οπτική μας για όσα συμβαίνουν γύρω μας καθορίζεται από τον εσωτερικό μας κόσμο – τις σκέψεις, τους φόβους και τους προβληματισμούς μας. Από τις εμπειρίες, τα συναισθήματα αλλά και τον τρόπο ζωής μας. Αν κατανοήσουμε ότι όπου πέφτει το βλέμμα μας υπάρχει μία δική μας αντανάκλαση, θα μπορέσουμε να στραφούμε σε εμάς και μέσα από την ενδοσκόπηση να αλλάξουμε αυτά που δεν μας ικανοποιούν και να γίνουμε όσα θέλουμε.
Εσύ, τι βλέπεις γύρω σου;

Καλό Σαββατοκύριακο!!!