Ένας πίθηκος και η χαμένη μου έμπνευση

Καλημέρα SayYesser!!!

Δε σου κρύβω πως πολλές φορές νιώθω ότι χάνω την έμπνευσή μου. Θέλω να σου μιλήσω για τόσα πολλά και όμως υπάρχουν μέρες που δεν ξέρω πώς να τα βάλω σε μία τάξη στο μυαλό μου ώστε να τα μοιραστώ μαζί σου…

Η έμπνευση μπορεί να προέλθει από κάθε είδους πηγές. Ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο, ένα αστείο στιγμιότυπο, μία φράση από ένα βιβλίο, μία παλιά φωτογραφία…

Ενώ μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι μια απλή εμπνευσμένη φράση, τα λεγόμενα quotes ή αλλιώς γνωμικά στα ελληνικά!

Ωστόσο, όταν είμαι πραγματικά απελπισμένη για μια δόση έμπνευσης, υπάρχει μια συγκεκριμένη πηγή που ποτέ δεν με απογοητεύει: Οι σύντομες παρακινητικές ιστορίες.

Από την εμπειρία μου οι εμπνευσμένες μικρές ιστορίες μπορούν να αλλάξουν τη σκέψη μας και να μας “αναγκάσουν” να κάνουμε θετικές αλλαγές στη ζωή. Πάμε να σου διηγηθώ μία από αυτές για το πώς να κυνηγήσεις έναν πίθηκο (αχρείαστο) και την τεχνική του Letting Go (άστο να πάει…)

«Ξέρεις πώς οι παλιοί κυνηγοί παγίδευαν πιθήκους;» Ένας άντρας ρώτησε το παιδί του.

«Αντί να τους κυνηγούν πάνω σε ένα δέντρο ή να ρίχνουν βέλη από κάτω, έβαζαν στο πάτωμα ένα βαρύ γυάλινο βάζο με στενό λαιμό, που είχε μέσα το αγαπημένο φαγητό των πιθήκων.

Έπειτα οπισθοχωρούσαν και κρύβονταν, περιμένοντας να πλησιάσει το ανυποψίαστο ζώο.

Όταν ο πίθηκος πλησίαζε, έσφιγγε μια γροθιά γύρω από το φαγητό και προσπαθούσε να το βγάλει. Ωστόσο, ο στενός λαιμός του βάζου εμπόδιζε την καημένη μαϊμού να βγάλει το χέρι της!

Θα τραβούσε και θα τραβούσε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Απλώς δεν υπήρχε τρόπος να βγάλει το χέρι του από το βάζο χωρίς να απελευθερώσει το φαγητό.

Αντί να την αφήσει, όμως, η μαϊμού θα επέμενε, αρνούμενη να αφήσει το δείπνο της.

Οι κυνηγοί τότε θα πλησίαζαν και θα την έπιαναν για να απολαύσουν το δικό τους γεύμα».

Tip of the Day: “Μην είσαι σαν αυτόν τον πίθηκο”, είπε ο άντρας στο γιο του, “Στη ζωή, για να παλέψεις άλλη μια μέρα και να καταφέρεις κάποια στιγμή να πετύχεις τους στόχους σου, πρέπει να ξέρεις πότε να τα παρατήσεις, πότε να προχωρήσεις και πότε να αφήσεις ό,τι σε εμποδίζει.”
Μερικές φορές πρέπει να αφεθείς και να εγκαταλείψεις αυτό που έχεις τώρα για να λάβεις κάτι καλύτερο στο μέλλον. Μην αφήνεις το πείσμα να γίνει η πτώση σου…