Το finish και η ηρωική νήσος των Ψαρών πέτυχαν τον στόχο εξοικονόμησης νερού

Ο Δήμος και οι πολίτες της Ηρωικής νήσου των Ψαρών, μέσω της πρωτοβουλίας, «Το Νερό είναι στα Χέρια μας», του FINISH και του Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med), έδωσαν το παράδειγμα για το πώς μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να έχουν σημαντική επίδραση προς όφελός μας αλλά και του πλανήτη συνολικά. Μέσα σε ένα έτος, έθεσαν ως στόχο την εξοικονόμηση 1.500.000 λίτρων νερού τον οποίο και κατάφεραν να ξεπεράσουν, εξοικονομώντας τελικά 1.525.150 λίτρα. Ήταν η μεγαλύτερη ως τώρα εξοικονόμηση που έχει επιτευχθεί στα 3 χρόνια υλοποίησης της πρωτοβουλίας, η οποία τις προηγούμενες χρονιές επισκέφθηκε τα ακριτικά νησιά του Αγίου Ευστρατίου και των Οινουσσών.

Το FINISH, σε συνεργασία με το GWP-Med προσέφεραν συσκευές εξοικονόμησης νερού σε όλα τα νοικοκυριά και τα τουριστικά καταλύματα, ενώ ταυτόχρονα ανέλαβαν να ενημερώσουν όλους τους κατοίκους, κάθε ηλικίας, για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η εξοικονόμηση μέσα από την αλλαγή συνηθειών με απλές, έξυπνες και οικονομικές λύσεις. Συνεργάτης και υποστηρικτής της δράσης ήταν και ο διάσημος Chef, Άκης Πετρετζίκης, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί, μοιράζοντας πόρτα-πόρτα τα ειδικά kit εξοικονόμησης νερού, ενώ συνέβαλε και ο ίδιος στην προσπάθεια ενημέρωσης για την υιοθέτηση μίας πιο υπεύθυνης περιβαλλοντικής στάσης για το μέλλον του πλανήτη και των παιδιών μας.
Στο link που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το video από την αποστολή στα Ψαρά: https://www.youtube.com/watch?v=QPCH4qpB0KQ&t=32s