Χαμόγελα, χαρά, μοναδικές στιγμές μαζί με την οικογένεια και τους φίλους μας που θα γίνουν ξεχωριστές αναμνήσεις! Αυτό σημαίνει γιορτές! Ας επενδύσουμε, λοιπόν, στις στιγμές για να δώσουμε περισσότερο φως και χρώμα στη ζωή μας!
Κάθε γιορτή είναι συνδεδεμένη με γεύσεις! Σας προτείνουμε συνταγές που αναβαθμίζουν το γιορτινό τραπέζι!
Η πορκέτα των Χριστουγέννων
Η πορκέτα είναι ένα ιταλικό παραδοσιακό πιάτο με βάση τη χοιρινή πανσέτα. Ακολουθώντας τη συνταγή που προτείνουμε θα γίνει τραγανή και πεντανόστιμη!
Θα χρειαστούμε (για 8 μερίδες):
• 3 κιλά χοιρινή πανσέτα
• 1 κ.γ. Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Αλάτι
• ½ κ.γ. MrGrand Πάπρικα Καπνιστή
• ½ κ.γ. MrGrand Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο
• 120 γρ. MrGrand Δαμάσκηνα Απύρηνα
• 120 γρ. MrGrand Βερίκοκα Αποξηραμένα
• 100 γρ. βατόμουρα ξερά ή κατεψυγμένα
• 700 γρ. MrGrand Καλαμπόκι, για την κρέμα καλαμποκιού
• 1 λίτρο MrGrand Γάλα Πλήρες 3,5% Λιπαρά Υψηλής Θερμικής Επεξεργασίας
• 60 γρ. Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Βούτυρο Αγελάδος
• 50 γρ. παρμεζάνα
• 200 γρ. Μπέικον Ρολό σε Φέτες Χωρίς Γλουτένη
• 50 γρ. MrGrand Μέλι Επιλεγμένων Ανθέων
• 50 γρ. σκόνη σκόρδου MrGrand
• 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
• 100 γρ. Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Μαρμελάδα Ροδάκινο Γουμένισσας, για τη μαρινάδα
• 1 τεμ. Ζωμό κότας
Πώς γίνεται:
– Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και το σκόρδο, ρίχνουμε τα βατόμουρα, τα φύλλα του δενδρολίβανου και όλα τα κομμένα υλικά μέσα σε ένα μπολ, περιχύνουμε με μέλι και ανακατεύουμε.
– Στη χοιρινή πανσέτα ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τρίβουμε τα μπαχαρικά σε όλη την επιφάνεια του κρέατος.
– Απλώνουμε το μίγμα που έχουμε ετοιμάσει (αποξηραμένα φρούτα, μέλι κ.α.) σε όλη την επιφάνεια της πανσέτας.
– Στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό το κρέας και το δένουμε. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα στο ρολό και ψήνουμε στους 150°C για 3 ώρες.
– Για το σερβίρισμα, περιχύνουμε το κρέας με τη μαρινάδα. Συνοδεύουμε με τη ζεστή σαλάτα και την κρέμα καλαμποκιού.
– Για την κρέμα καλαμποκιού: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το γάλα, το καλαμπόκι και τα αφήνουμε να βράσουν. Έπειτα αλέθουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
– Για τη ζεστή σαλάτα: Βράζουμε για λίγο τα λαχανάκια Βρυξελών. Τοποθετούμε το μπέικον σε μια λαδόκολλα, ρίχνουμε το μέλι και το ψήνουμε στους 160°C για 10 λεπτά. Για το σερβίρισμα ρίχνουμε στα λαχανικά λάδι, αλάτι και το ψημένο μπέικον.
Γκούλας, η γιορτινή σούπα!
Με καταγωγή από την Ουγγαρία, το γκούλας είναι ένα παραδοσιακό πιάτο, πολύ νόστιμο και θρεπτικό!
Θα χρειαστούμε (για 8 μερίδες):
• 2 κιλά μοσχάρι κότσι σε μέτριους κύβους
• 300 γρ. κρεμμύδια ξερά
• 240 ml Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Ελαιόλαδο Κλασικό
• 160 γρ. Μπέικον Ρολό σε Φέτες Χωρίς Γλουτένη
• γαρίφαλο Τριμμένο MrGrand
• 160 γρ. πελτέ Μασούτης Από τον Τόπο Μας
• 60 γρ. ζάχαρη
• 500 γρ. τομάτες αποφλοιωμένες σε κύβους
• 400 γρ. καρότο σε κύβους
• 4 τεμ. MrGrand Δάφνη Σε Φύλλα
• 4 τεμ. κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 160 ml Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Κρασί Λευκό Ξηρό
• 6 γρ. MrGrand Κύμινο Τριμμένο
• 6 γρ. MrGrand Μοσχοκάρυδο Ολόκληρο
• 4 κ.σ. MrGrand Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις
• 100 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, φρέσκες σε κύβους
• 400 γρ. πατάτες σε κύβους
• 4 λίτρα ζωμό κρέατος
• 16 γρ. Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Αλάτι
• 8 γρ. MrGrand Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο
• 300 γρ. γιαούρτι Μασούτης Από Τον Τόπο Μας
Πώς γίνεται:
– Σοτάρουμε στην κατσαρόλα το μπέικον με το λάδι μέχρι να γίνει τραγανό.
– Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τη ζάχαρη. Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε τον πελτέ και το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά.
– Πασπαλίζουμε το κρέας με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για 3-4 ‘. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά καθώς και τον ζωμό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 – 1/2 ώρα. Σερβίρουμε με λίγη πάπρικα καυτερή.
Baking. . . sweet memories!
Ήρθε η ώρα του γλυκού! Γεύσεις και αρώματα θα μας χαρίσουν μια μοναδική γευστική εμπειρία…
Χριστουγεννιάτικος κορμός με φρούτα του δάσους
Θα χρειαστούμε (για 10 μερίδες):
Για το παντεσπάνι
• 80 γρ. Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις
• 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 3 αβγά ελευθέρας βοσκής Μασούτης Από Τον Τόπο Μας
• 3 κρόκους αβγών ελευθέρας βοσκής Μασούτης Από Τον Τόπο Μας
• 30 γρ. MrGrand Κακάο
Για την επικάλυψη
• 250 γρ. κουβερτούρα Mr Grand Κακάο Μαδαγασκάρης
• 180 γρ. MrGrand Κρέμα Γάλακτος 38% Λιπαρά
• 30 ml amaretto
Για την κρέμα
• 5 ασπράδια
• 40 γρ. ζάχαρη
• 140 γρ. MrGrand Σοκολάτα Γάλακτος 85γρ.
• 30 γρ. MrGrand Βούτυρο Αγελάδος 250γρ.
• 150 γρ. φρούτα του δάσους
• 10 γρ. MrGrand Ζάχαρη Άχνη
Πώς γίνεται:
– Πρώτα ετοιμάζουμε το παντεσπάνι. Χτυπάμε στο mixer τα αβγά με τη ζάχαρη και τους κρόκους πολύ καλά. Προσθέτουμε το κακάο και το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Αδειάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 190°C για 12 λεπτά σε ζεστό φούρνο. Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την σοκόλατα με το βούτυρο. Προσέχουμε να μην ζεσταθεί πολύ και την ενσωματώνουμε στην μαρέγκα. Αναμιγνύουμε καλά με μια σπάτουλα και βάζουμε στο ψυγείο.
– Τέλος ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί στους 90°C. Αποσύρουμε και προσθέτουμε την σοκολάτα θρυμματισμένη και το amaretto και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.
– Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Βάζουμε το παντεσπάνι πάνω στον πάγκο και αφαιρούμε την λαδόκολλα.
– Απλώνουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια του και το 1/3 από τα φρούτα χοντροκομμένα.
– Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό από την κατά μήκος πλευρά του.
– Στη συνέχεια αφρατεύουμε την επικάλυψη με το σύρμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του κορμού.
– Διακοσμούμε με τα υπόλοιπα φρούτα του δάσους. Κόβουμε σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Περισσότερες συνταγές στο https://www.masoutis.gr/
Σεβασμός στην πράξη!
47 χρόνια πρωτοπορίας, ευθύνης και προσφοράς
H Διαμαντής Μασούτης A.E. βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στον άνθρωπο, οργανώνει και υποστηρίζει δράσεις που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη στήριξη συμπολιτών μας που δοκιμάζονται.
Στήριξη των συνανθρώπων μας που δοκιμάστηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα
Η Διαμαντής Μασούτης A.E. στήριξε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που δοκιμάστηκαν στις θεομηνίες που έπληξαν τον Βόλο, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τη Λάρισα προσφέροντας περισσότερα από 78.000 τεμάχια εμφιαλωμένα νερά, 300 κιλά τρόφιμα και 100lt ελαιόλαδο. Επίσης, ειδική έκπτωση της τάξεως του 20% σε όλα τα προϊόντα στις περιοχές: Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλος, Σοφάδες, Φάρσαλα, Σκιάθος και Ελασσόνα. Ακόμη, τα super market Μασούτης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. προσφέροντας 1.500 τεμάχια καινούργια κλινοσκεπάσματα για τους πληγέντες στη Θεσσαλία μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας “Daniel”.
Επιπλέον η εταιρεία βρέθηκε δίπλα στους πυρόπληκτους στην Κέρκυρα, τον Βόλο και τη Ρόδο, και στήριξε τους πυρόπληκτους της Αττικής τόσο αυτόνομα ως εταιρεία όσο και με συνεργασίες (Humanity Greece, φιλανθρωπικός οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ») προσφέροντας πάνω από 6.000 συσκευασμένα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
30 Χρόνια Λειτουργίας Τράπεζας Αίματος Μασούτης
Στα 30 χρόνια λειτουργίας εθελοντικής αιμοδοσίας, η Τράπεζα Αίματος Μασούτης έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 3.200 φιάλες αίματος και έχει διοργανώσει 180 αιμοδοσίες.
Η δικιά «Μας» καθημερινότητα…
Τον τελευταίο χρόνο η Μασούτης έχει υλοποιήσει περισσότερες από 800 χορηγίες πανελλαδικά, οι οποίες αφορούν: σχολικές μονάδες, δομές κοινωνικών παντοπωλείων, ιδρύματα, ενορίες, πολιτιστικούς συλλόγους κ.α. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία υποστηρίζει 8 Δομές Κοινωνικών Παντοπωλείων. Η προσφορά ανέρχεται σε πάνω από 1.000.000€ σε προϊόντα. Επίσης, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών “Αποστολή”, έχει διαθέσει πάνω από 4.000.000 μερίδες φαγητού σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος. Περισσότεροι από 60 Δήμοι, Κοινότητες, Δομές Δήμων έχουν υποστηριχθεί από τη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. και για πάνω από μία δεκαετία στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Η Μασούτης δίπλα στο Περιβάλλον «Μας»
Χάρη στη συνέργεια της Μασούτης και των εταιρειών ΜΕΓΑ & Colgate με την εταιρεία North Aegean Slops, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, τον μήνα Σεπτέμβριο συλλέχθηκαν πάνω από 30 τόνοι αποβλήτων από τον Θερμαϊκό Κόλπο. Ανάμεσα στις πολλές δράσεις τις για το περιβάλλον, η Μασούτης μαζί με την εταιρεία Σαράντης καθάρισαν το λιμάνι και την ακτή των Νέων Μουδανιών, Χαλκιδικής όπου περισυλλέχθηκαν απόβλητα πάνω από 1500 κιλά.
Επιπρόσθετα,
- Από το 2017 μέχρι σήμερα έχουν ανακυκλωθεί 76.000 μπαταρίες.
- Από το 2020 έως και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 3.000 αποστολές ηλεκτρικών συσκευών, μέσω ειδικών διαμορφωμένων κάδων που φιλοξενούνται στα καταστήματα Μασούτης.
- Σε 250 καταστήματα του δικτύου της διατηρεί βαρέλια ανακύκλωσης λαδιού όπου έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 140 τόνοι καμμένων λαδιών.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις της Διαμαντής Μασούτης A.E. εδώ.