Ο κανόνας των τριών …και τα κομπλιμέντα

Καλημέρα SayYesser!!!

«Ω, σταμάτα!» λες καθώς επιμένουν ότι είσαι πολύ καλός.
Ή όμορφος.
Ή έξυπνος.
Ή καλός στο να μιλάει ή να σχεδιάζει ή να είσαι απλά χαρισματικός.

Κι όμως, κοκκινίζεις και κάνεις τον έκπληκτο.

Σε πόσους από εμάς έχουν κάνει κομπλιμέντα -συχνά τα ίδια- όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο αυτή είναι η γενική μας αντίδραση;
Ένα μπράβο ή ένα κομπλιμέντο και η αντίδρασή μας συνήθως η ίδια “Έεεελα, σταμάαααατα!”

Ο κανόνας των τριών όπως αναφέραμε και χθες υποδηλώνει ότι μια τριάδα οντοτήτων όπως γεγονότα ή χαρακτήρες είναι πιο χιουμοριστική, ικανοποιητική ή αποτελεσματική από άλλους αριθμούς. Έτσι, όταν μας κάνουν το ίδιο κομπλιμέντο τρεις φορές, τρία διαφορετικά άτομα (και όχι, η μαμά μας δεν μετράει), οι πιθανότητες είναι αρκετές ώστε να είναι αλήθεια.

Το ίδιο ισχύει και για την αρνητικότητα. Εάν τρεις διαφορετικές φορές σε έχουν αποκαλέσει άπληστο ή τεμπέλη ή ναρκισσιστή, πρόσεξε καθώς οι άνθρωποι γύρω μας είναι γενικά διορατικοί και πιο αμερόληπτοι από μας για μας.

Tip of the Day: Όταν γίνονται κομπλιμέντα -ειδικά για τον χαρακτήρα μας- αξίζει να τα αξιολογούμε. Μπορούν να είναι ένας διορατικός τρόπος για να παρακολουθήσουμε την ανάπτυξη των ικανοτήτων μας.
Και αφού μιλάμε για τη δυναμική του κανόνα των τριών ας σου πω και εγώ τα τρία σχετικά δικά μου tips: να λες ευχαριστώ στα κομπλιμέντα, να λαμβάνεις σοβαρά τα αρνητικά και να τα αξιολογείς και τέλος να κάνεις εσύ ο ίδιος κομπλιμέντα, καθώς είναι πολύ ωραίο να λες όμορφα λόγια στους ανθρώπους γύρω σου, γιατί έτσι δημιουργείς μία αλυσίδα καλοσύνης, καλής ενέργειας και ικανοποίησης… (το πρόσεξες ότι η αλυσίδα είναι και αυτή “θύμα” του κανόνα των 3 έτσι;)