Εστιατόριο DB.one: Ο Ulash Tunc δημιούργησε το καλύτερο… meating place της Αθήνας

Ο Ulash Tunc είναι το πρόσωπο πίσω από το DB.one, το εστιατόριο που έχει καθιερωθεί ως ο αγαπημένος προορισμός των νοτίων προαστίων. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο δημοφιλής chef μιλάει για το ταξίδι του στον κόσμο της μαγειρικής και μοιράζεται μαζί μας τα “μυστικά” της επιτυχίας του, καθώς και το όνειρό του για το μέλλον…

Είστε ένας καταξιωμένος chef και θέλουμε πολύ να μάθουμε το success story
σας… τη διαδρομή που σας οδήγησε στην κορυφή. Ποιες ήταν οι πρώτες σας
μαγειρικές εμπειρίες; Πάντα ονειρευόσασταν να γίνετε chef;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κωνσταντινούπολη, όπου από πολύ μικρή ηλικία βίωνα
μοναδικές στιγμές στην κουζίνα των οικογενειακών μας εστιατορίων. Από τότε,
πειραματιζόμουν με πιάτα εμπνευσμένα από την τοπική γαστρονομία και κουλτούρα.
Αυτές οι πρώιμες εμπειρίες με έκαναν να αγαπήσω τη μαγειρική και το δημιουργικό φάσμα
που την περικλείει και να ακολουθήσω τα βήματα του πατέρα μου και του παππού μου,
επιλέγοντας να ασχοληθώ επαγγελματικά με τις κουζίνες.
Έχοντας τα πολύτιμα αυτά βιώματα και με γνώμονα το πάθος και τη δημιουργικότητα που
χαρακτηρίζει τον κλάδο διεύρυνα τις γνώσεις μου μου παρακολουθώντας μαθήματα στο
πανεπιστήμιο West London, με ειδίκευση στην ιταλική και τουρκική γαστρονομία, καθώς
και στις κοπές κρέατος.
Με την οικογενειακή μαγειρική κληρονομιά και με εμπειρία στις κουζίνες που μετρά πάνω
από 15 έτη, αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα στην επαγγελματική μου πορεία,
επιλέγοντας την Ελλάδα για αυτό το επιχειρηματικό εγχείρημα, που λέγεται DB.one και
είναι για μένα ο «ναός» του κρέατος. Μέσω του DB.one επιθυμώ να φέρω το δικό μου
χαρακτηριστικό “στίγμα” στην τοπική γαστρονομική σκηνή και να εμπνεύσω τους νέους και
επίδοξους σεφ να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να κατακτήσουν την επιτυχία.

DB.one “The place to meat”: Μιλήστε μας για τη φιλοσοφία του και για τα «μυστικά» της επιτυχίας του, καθώς αν και αποτελεί νέα άφιξη έχει ήδη αγαπηθεί πολύ.

Το DB.one βρίσκεται στη Γλυφάδα και πλέον έχει καθιερωθεί ως ο αγαπημένος προορισμός
των νοτίων προαστίων. Μετράμε λιγότερο από ένα χρόνο δραστηριοποίησης και είμαι
ιδιαίτερα υπερήφανος που το κοινό έχει αγκαλιάσει με θέρμη το DB.one.
Πίσω από την επιτυχία μας θεωρούμε ότι κρύβεται η ποιότητα των πρώτων υλών που
χρησιμοποιούμε και ο αυθεντικός και ξεκάθαρος χαρακτήρας του εστιατορίου. Οι κοπές
κρεάτων προέρχονται αποκλειστικά από την Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία
δημιουργώντας ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.
Όλα τα πιάτα που βρίσκονται στο μενού είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς με πολύ
μεράκι και αγάπη για τη δημιουργία μιας συνολικής γαστρονομικής εμπειρίας που
προσφέρει ασύγκριτη νοστιμιά μέσα από κάθε πιάτο.
Πέρα από το μενού όμως καθημερινά προσφέρουμε μια συνολική εμπειρία στον επισκέπτη
που τον κάνει να επιστρέφει στο εστιατόριό μας ξανά και ξανά.

Ποια συνεργασία σας θεωρείτε πως ήταν καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία σας;

Κάθε συνεργασία είναι πολύτιμη καθώς μέσα από αυτές εξελίσσεσαι τόσο σε προσωπικό
όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ωστόσο, αν πρέπει να επιλέξω μία συγκεκριμένη
συνεργασία που ξεχωρίζει, αυτή θα ήταν αυτή με τον Νιουσρέτ. Ο Νιουσρέτ είναι ένας
άνθρωπος με μοναδικό χαρακτήρα που δημιουργεί πιάτα και concept που βρίσκουν
αντίκρυσμα σε όλο τον κόσμο. Και από αυτή τη συνεργασία, όπως και από όλες τις
προηγούμενες, νιώθω ότι έχω βγει πιο «γεμάτος» και πιο ώριμος μαγειρικά.

Το μότο σας είναι…

Το μότο του DB.one είναι το “The place to meat”. Η επιτυχία του εστιατορίου είναι ότι
αποτελεί σημείο συνάντησης όλων εκείνων που αγαπούν τις εκλεκτές κοπές κρεάτων. Το
αθηναϊκό κοινό έχει εξελιχθεί έντονα τα τελευταία χρόνια και έχει εισάγει στη φιλοσοφία
του γαστρονομικές επιλογές υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών.
Το DB.one εμπλουτίζει την τοπική γαστρονομική σκηνή και προσφέρει μια μοναδική
γαστρονομική εμπειρία, είτε φιλοξενεί επαγγελματικά δείπνα είτε χαλαρές βραδιές με
ιδιαίτερες μουσικές.

Ποια προσόντα πρέπει οπωσδήποτε να έχει κάποιος για να γίνει επιτυχημένος chef;

Για να γίνει κάποιος επιτυχημένος σεφ, χρειάζεται να συνδυάζει πολλά προσόντα. Τα
κυριότερα χαρακτηριστικά όμως που πραγματικά ξεχωρίζουν έναν σεφ είναι το πάθος για
τη μαγειρική, τη δημιουργία και η συνεχής εξέλιξη. Με αυτές τις αξίες και με την ικανότητα
να προσαρμόζεσαι στις γαστρονομικές απαιτήσεις κάθε εποχής, νομίζω είναι πολύ δύσκολο
να μην πετύχεις τους στόχους σου.

Έχετε εγκατασταθεί πλέον μόνιμα στην Ελλάδα. Πώς σας φαίνεται η ζωή εδώ; Τι σας
αρέσει περισσότερο και τι σας δυσκολεύει στην καθημερινή σας ζωή;

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που με έχει κερδίσει από την πρώτη στιγμή που την επισκέφτηκα.
Αυτό που με ενθουσιάζει περισσότερο είναι η κοινή διατροφική κουλτούρα που
μοιράζονται η Ελλάδα και η Τουρκία. Είμαστε δυο λαοί που γνωρίζουν από ποιοτικό
φαγητό και φιλοξενία, και αυτό είναι που θέλω να αποτυπώσω μέσα από το στο
εστιατόριο.
Δυσκολίες μπορώ να πω πως δεν αντιμετωπίζω. Με την οικογένειά μου αλλά και με την
επιτυχία του εστιατορίου, νομίζω ότι το να ζήσω στην Ελλάδα ήταν μια πολύ σωστή
επιλογή.

Ένα όνειρό σας για το μέλλον είναι…

Το όνειρο μου για το μέλλον είναι να καταφέρουμε το DB.one να αγαπηθεί και να
καθιερωθεί και σε άλλες χώρες, πέρα από την Ελλάδα. Κι αυτό με έναν τρόπο μπορούμε να
το επιτύχουμε: με πολλή δουλειά και όρεξη για ό,τι νέο έρθει!