Όλοι έχουμε δύο ζωές. Η δεύτερη ξεκινά όταν καταλάβουμε πως έχουμε μία

Καλημέρα SayYesser!!!

Όταν ένα φίδι σε δαγκώνει, σου εγχέει δηλητήριο και γλιστρά μακριά. Όσο το δηλητήριο είναι μέσα σου, εσύ συνεχίζεις να πονάς ενώ το φίδι έχει προχωρήσει και δεν θυμάται καν ότι σε δάγκωσε.

Η συγχώρεση είναι η πράξη της αφαίρεσης του δηλητηρίου και της εξάλειψης του συνεχιζόμενου πόνου. Όμως να θυμάσαι πως παρόλο που το δηλητήριο έχει αφαιρεθεί και ο πόνος έχει φύγει, το φίδι εξακολουθεί να είναι φίδι.

Επομένως, συγχώρεση δεν σημαίνει λήθη. Πάμε τώρα αυτό που μόλις συνειδητοποιήσαμε να το βάλουμε και στην καθημερινότητά μας…

1- Έχεις δύο ζωές.

Ο Κομφούκιος είπε κάποτε: «Όλοι έχουμε δύο ζωές. Η δεύτερη ξεκινά όταν συνειδητοποιούμε ότι έχουμε μόνο μία».

Πριν λίγα χρόνια, κοντά στα σαράντα συνειδητοποίησα ότι κάνω δύο ξεχωριστές ζωές και ήρθε η ώρα να αρχίσω να ζω τη δεύτερη. Για σαράντα χρόνια σχεδόν, περίμενα υπομονετικά στο περιθώριο να αλλάξουν τα πράγματα, ωστόσο κατάλαβα ότι η ζωή μου θα έπαιρνε μια τροπή προς το καλύτερο μόνο αν σταματούσα να περιμένω και αναλάμβανα δράση.

Το να ζεις με το επείγον δεν σημαίνει να κινείσαι γρήγορα. Το θέμα είναι να καταλάβεις ότι ο χρόνος σου είναι περιορισμένος. Μην αφήνεις τη ζωή σου να περνάει, σήκω και ξεκίνα να ζεις τα όνειρά σου σήμερα.

2- Κανείς δεν έρχεται να σε σώσει.

Δεν υπάρχει κανένας πρίγκιπας πάνω στο άλογο που έρχεται για σένα. Δεν υπάρχει κανένα σκάφος διάσωσης. Κανείς δεν έρχεται για να σε σώσει.

Σταμάτα να περιμένεις κάποιον να σε σώσει. Σώσε τον εαυτό σου.

3- Πάρε τον έλεγχο.

Πάρε τον έλεγχο της ζωής σου και σταμάτα να περιμένεις από τους άλλους να κάνουν τα πράγματα να συμβούν. Η δύναμη να αλλάξεις τις συνθήκες βρίσκεται μέσα σου. Απάντησε για μία φορά ειλικρινά στον εαυτό σου:

  • Τι θέλεις να πετύχεις στη ζωή;
  • Τι σε κάνει χαρούμενο;
  • Τι πραγματικά κάνεις για να πετύχεις;

4- Μην ακολουθείς το κοπάδι.

Πάντα ξέραμε πως το να είσαι μέρος μιας ομάδας μπορεί να σου προσφέρει ασφάλεια και να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης σε όλους τους τομείς. Ενώ οι καιροί έχουν αλλάξει και έχουμε εξελιχθεί, αυτό το αίσθημα συντροφικότητας και υποστήριξης εξακολουθεί να είναι κάτι που αναζητούμε. Εσύ όμως είσαι μοναδικός και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πιστέψεις στον εαυτό σου και να απελευθερωθείς από το πλήθος.

5- Τα χρήματα δεν είναι κάτι κακό.

Η πεποίθηση ότι τα χρήματα είναι η ρίζα κάθε κακού είναι παραπλανητική.

Δώσε δύναμη στον εαυτό σου να κάνεις τη διαφορά στον κόσμο. Το να μάθεις να κερδίζεις περισσότερα χρήματα μπορεί να επηρεάσει θετικά τη ζωή τη δική σου, της οικογένειά σου, της κοινότητας και όχι μόνο. Όπως συμβουλεύει σοφά ο Andrew Matthews , «Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τους φτωχούς είναι να μην είστε ένας από αυτούς».

Τα χρήματα είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε θετικές αλλαγές στον κόσμο. Μπορεί να χτίσει σπίτια, νοσοκομεία, καταφύγια, σχολεία κλπ.

6- Συγχώρεσε τους πάντες και τα πάντα.

Η συγχώρεση δεν αφορά τη δικαιοσύνη, έχει να κάνει με την ελευθερία, να αναλαμβάνεις την ευθύνη για την ευτυχία σου αντί να την αφήνεις στα χέρια κάποιου άλλου.

Ας πούμε πως ένα αγκάθι πληγώνει το χέρι σου ενώ μαζεύεις τριαντάφυλλα. Θα έχανες τον χρόνο σου κατηγορώντας την τριανταφυλλιά ή προσπαθώντας να αφαιρέσεις το αγκάθι από το χέρι σου;

Συγχώρεσε τους άλλους και προχώρα.

Tip of the Day: Σταμάτα να περιμένεις να σε διαλέξουν, κάνε την πρώτη κίνηση και διάλεξε τον εαυτό σου! Και μόνο τότε θα νιώσεις ελεύθερος και ευτυχισμένος!