Τα social media φέρνουν νέους όρους και αλλάζουν την επικοινωνία. Είναι χρήσιμο να τους ξέρουμε για να συνεννοούμαστε καλύτερα και να μην μένουμε πίσω…
Fexting
Μαλώνουμε με μηνύματα… και αυτό ονομάζεται fexting, από το fighting και το texting! Πολλοί επιλέγουν να μην αντιμετωπίσουν τον άλλον face to face γιατί είναι αγχωτικό, αλλά να τσακωθούν μέσω μηνυμάτων. Πιο εύκολο, αλλά αποδίδει;
Phubbing
Είναι πολύ συχνό και το κάνουμε χωρίς να καταλαβαίνουμε τις συνέπειες! Αγνοούμε τον σύντροφό μας και σκρολάρουμε στα social media. Αυτό μπορεί αν έχει επιπτώσεις στη σχέση μας, καθώς θέτουμε τον σύντροφό μας σε κίνδυνο λόγω της μοναξιάς που νιώθει.
Bed rotting
Περνάτε πολύ χρόνο ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας λόγω κούρασης σωματικής ή πνευματικής; Θέλετε να είστε εκεί όλη μέρα χωρίς να πάτε πουθενά; Αυτό λέγεται bed rotting.
Cozy cardio
Είμαστε στο σπίτι μας και γυμναζόμαστε ήπια, κάνοντας ασκήσεις χαμηλής έντασης. Φοράμε άνετα ρούχα που μας κάνουν να νιώθουμε καλά, βάζουμε μουσική που μας φτιάχνει τη διάθεση και φροντίζουμε τον εαυτό μας. Αυτό να το σκεφτείτε λίγο παραπάνω γιατί αξίζει να το δοκιμάσετε. Είναι ωραίο να κάνουμε καλό στον εαυτό μας και να εστιάζουμε στην ευεξία.
Green/ red flags
Τα green flags συμβολίζουν το θετικό και τα red το αρνητικό. Γνωρίζουμε κάποιον και έχουμε πολλά θετικά να πούμε γι’ αυτόν με βάση τη συμπεριφορά του. Αυτά είναι τα green flags. Aν όμως μιλάμε για δείγματα τοξικότητας και γενικότερα για συμπεριφορές που μας απωθούν ή θεωρούμε ότι στην πορεία θα μας βλάψουν τότε μιλάμε ξεκάθαρα για red flags.
Μain character syndrome
Aυτό είναι ένα φαινόμενο που παρατηρούμε έντονα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στα social media. Βλέπουμε ανθρώπους οι οποίοι φαντάζονται ότι είναι οι πρωταγωνιστές μιας εκδοχής της ζωής τους που μοιάζει με ταινία αλλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι μια φανταστική εκδοχή. Οι υπόλοιποι, που είναι γύρω τους, έχουν δεύτερους και τρίτους ρόλους στην καλύτερη ή -συνήθως- είναι απλώς κομπάρσοι. Αν κάποιος έχει το λεγόμενο main character syndrome παρουσιάζει τον εαυτό του σαν τον απόλυτο πρωταγωνιστή – κυρίαρχο γύρω από τον οποίο περιστρέφονται όλοι οι υπόλοιποι. Είναι αυτό που λέμε “δεν είσαι το κέντρο του κόσμου”, ε όμως εκείνοι πιστεύουν ακράδαντα πως είναι!
Το TikTok αποκτά μεγάλει δημοφιλία στους Ευρωπαίους πολιτικούς
Ο Σάιμον Χάρις, ο οποίος εκλέχτηκε πρόσφατα επικεφαλής του ιρλανδικού κεντροδεξιού κόμματος Fine Gael, στράφηκε αμέσως στο TikTok για να περάσει τα μηνύματά του. Δημιούργησε ένα βίντεο όπου βλέπουμε με κίτρινα γράμματα τη φράση «Ευχαριστώ», και ο Χάρις, αποκάλυπτε στους 95.000 ακολούθους ότι υπήρξε ένας «ισχυρογνώμων και κυκλοθυμικός έφηβος», οργισμένος από την έλλειψη μαθησιακής βοήθειας προς τον αυτιστικό αδελφό του!
Με τις ευρωεκλογές να πλησιάζουν τον Ιούνιο, οι πολιτικοί πλέον προσέχουν πολύ να μην δίνουν χώρο σε κόμματα που παίζουν “στα άκρα”. Στρέφονται κι εκείνοι στη δημοφιλή πλατφόρμα και επιδιώκουν με σύντομα, έξυπνα και στοχευμένα βίντεο να κερδίσουν ψηφοφόρους.
Από την άλλη, το TikTok βρίσκεται υπό προσεκτική εξέταση στη Δύση εξαιτίας του φόβου ότι τα δεδομένα των χρηστών από την εφαρμογή η οποία ανήκει στην εταιρεία ByteDance δεν είναι καθόλου απίθανο να καταλήξουν στα χέρια της κινεζικής κυβέρνησης. Αρκεί να σκεφτούμε ότι οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν ήδη προειδοποιήσει κατά της χρήσης της εφαρμογής επειδή υπάρχει έντονη ανησυχία ότι πιθανόν να προωθεί δεδομένα στην κινεζική κυβέρνηση αλλά και να χρησιμοποιείται με σκοπό να επηρεάσει τους χρήστες.