Ας γλυκάνουμε κάθε μας στιγμή απολαμβάνοντας συνταγές που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα χρησιμοποιώντας φυσικά μέλι Regina!
Κάτι γλυκό για τη νηστεία
Το πιο μελένιο και εύγευστο κέικ για τη νηστεία της Σαρακοστής!
Μοναστηριακή Mελένια
Υλικά
1 φλιτζάνι Ελληνικό Πευκόμελου Θάσου
1 φαρίνα
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
χυμός από 2 πορτοκάλια
1 φλιτζάνι λάδι
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα (κοφτό)
Κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φαρίνα με τα καρύδια.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το μέλι, τον χυμό πορτοκάλι, το λάδι, το κονιάκ, τη σόδα και την κανέλα και ενώνουμε τα δύο μίγματα ανακατεύοντας απαλά για να ομογενοποιηθούν.
Λαδώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ (σε ό,τι σχήμα θέλουμε), ρίχνουμε μέσα
το μίγμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 – 60 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας).
Αφού κρυώσει λίγο, βγάζουμε το κέικ από τη φόρμα και γαρνίρουμε με καρύδια.
Για πιο γλυκιά και σιροπιαστή γεύση, περιχύνουμε με μέλι κατά το σερβίρισμα.
Εναλλακτικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα καρύδια με αμύγδαλα και να γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου και φέτες πορτοκαλιού.
Mια δοκιμή θα σε πείσει…
Εύκολο cheesecake με μοναδική υφή και αξεπέραστη γεύση.
Cheesecake Μελιού!
Υλικά
250 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. βούτυρο λιωμένο (όχι ζεστό)
250 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. τυρί κρέμα
ξύσμα από 1 λεμόνι
Ελληνικό Μέλι Κυψέλη των Θεών (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν χοντρή σκόνη, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
Σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα (20 εκ.), ρίχνουμε το μίγμα μπισκότων, το στρώνουμε πατώντας το με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κολλήσει και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.
Στη συνέχεια, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν (δεν θέλει πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει), προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το τυρί κρέμα και χτυπάμε για λίγο ακόμα, σε χαμηλή ταχύτητα.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στην κρύα βάση μπισκότων και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Για το σερβίρισμα, γαρνίρουμε με μέλι και αν θέλουμε προσθέτουμε ξηρούς καρπούς, ξύσμα λεμονιού ή τριμμένα μπισκότα και σαντιγί.