Επίσημη έναρξη συνεργασίας της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στη σύναψη μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας προχωράει η Ποτοποιία Πλωμαρίου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα με το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών της Λέσβου.
Με συντονιστές τον κο. Αθανάσιο Στασινάκη, Καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος και τον κο. Κωνσταντίνο Τοπουζέλη, Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών έχουν δρομολογηθεί για την επόμενη 5ετία μια σειρά από ενέργειες που στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης, την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας καθώς και τη στήριξη αποφοίτων.
Με δεδομένο τον σεβασμό της αποσταγματοποιίας προς το περιβάλλον και τη διαρκή προσπάθεια βελτίωσης των πρακτικών της παραγωγικής διαδικασίας για ένα μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα, η Ποτοποιία σχεδιάζει τη διοργάνωση περιβαλλοντικών εκπαιδεύσεων σε ευρύτερες κοινωνικές/επαγγελματικές ομάδες της περιοχής με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Για το 2024 οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις θα έχουν ως θέμα την ανακύκλωση και το νερό και θα αποτελέσουν συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σημαντικές θα είναι και οι συμμετοχές της εταιρείας σε συνέδρια και δράσεις του Πανεπιστημίου. Τα δύο μέρη επίσης θα υλοποιούν από κοινού εκδηλώσεις με στόχο τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του νησιού.