Οι Ευρωπαίοι ψηφίζουν Ελλάδα για διακοπές

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με τίτλο «Το προφίλ σημαντικών αγορών του ελληνικού τουρισμού», η Ελλάδα είναι από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τους Ευρωπαίους.

Αναφορικά με τις χώρες που σκέφτονται οι Ευρωπαίοι να επισκεφθούν τους επόμενους 12 μήνες, η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση για τις αγορές της Γερμανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου και στην 7η θέση για την αγορά της Ισπανίας. Είναι αξιοσημείωτο ότι η διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών που προηγούνται κατά μία ή δύο θέσεις είναι πολύ μικρή (της τάξεως της 1 ποσοστιαίας μονάδας ή λιγότερο). Επιπρόσθετα, οι χώρες αυτές είναι είτε πολύ μεγαλύτερες είτε πολύ πιο εύκολα προσβάσιμες ακόμα και οδικώς.

Αναφορικά με τη διάρκεια του ταξιδιού από τον τόπο διαμονής προς τον προορισμό των διακοπών, η προτίμηση είναι με διαφορά σε ταξίδια μικρότερων αποστάσεων, με διάρκεια έως 3 ώρες. Παρόλο που η χώρα μας είναι πιο μακριά γεωγραφικά, καταφέρνει να αποτελεί τελικά δημοφιλή προορισμό για τις μεγάλες αγορές.